Razmere v velenjskem premogovniku so se zaostrile. Foto: Duška Lah
Razmere v velenjskem premogovniku so se zaostrile. Foto: Duška Lah

Kot še poroča novinarka TV Slovenija Duška Lah, so se razmere v velenjskem premogovniku zaostrile zaradi negotove usode velenjskega premogovnika, predvsem pa zaradi neizplačanega regresa in tudi neurejenih razmerij v HSE-ju. Pogajanja med rudarji, upravo in HSE-jem še potekajo.

Na začetku marca so že izvedli dveurno opozorilno stavko, s katero so dosegli dogovor o ureditvi plačnih razmerij v skupini Holding Slovenske elektrarne (HSE). Rudarji trdijo, da nič iz sporazuma ni obveljalo, je za Dnevnik TV Slovenija poročala Duška Lah.

Zvečer se jih je pred upravo premogovnika mirno zbralo vsaj 300. "Že tako zaostrenim odnosom in razmeram v premogovniku - vsak mesec se vodstvo bori za plače - je izbilo dno to, da kljub veljavni kolektivni pogodbi niso dobili izplačanega regresa," je poročala. Pričakali bodo direktorja Blaža Košoroka, ki naj bi prišel na pogajanja med sindikatom in upravo, da bi povedal svoje.

Rudarji so povedali, da se bojijo za prihodnost, saj imajo premalo informacij, kaj namerava država sploh storiti z velenjskim premogovnikom.

Zaplet med rudarji in vodstvom HSE
Zaplet med rudarji in vodstvom HSE