Na festivalu se bodo v soboto in nedeljo moški pevski zbori predstavili s posvetnim in sakralnim pevskim programom.

Nocoj bodo nastopili moška in fantovska zasedba ajdovskega zbora Srečko Kosovel, obe pod vodstvom Andreja Makorja, Mariborski oktet z umetniško vodjo Špelo Drašler ter kvartet AS, ki je vskočil namesto fantovske skupine MeMPZ Emil Komel iz Gorice.

Današnje dogajanje so sicer zaradi napovedanega slabega vremena preselili iz Vipavskega Križa v Dvorano prve slovenske vlade v Ajdovščino, so v povabilu na festival zapisali na spletni strani ajdovske občine.

Festival se bo v nedeljo nadaljeval v romarski cerkvi Marije Tolažnice žalostnih v Logu pri Vipavi, kjer bosta ob 18. uri nastopila dva sestava z nekoliko daljšima programoma. Domači zbor Srečko Kosovel bo zapel štiri nabožne skladbe Avgusta Lebana, ki je pred poldrugim stoletjem nekaj časa učiteljeval prav v Ajdovščini.

Italijanski gostje, Coro La Rupe pod taktirko Domenica Monetta iz kraja Quincinetto v dolini Aosta, pa so na spored uvrstili skladbe pri nas manj poznanih skladateljev od renesanse do sodobnosti.

Danes pripravljajo tudi delavnico vokalne tehnike pod vodstvom sopranistke Martine Burger. Namen delavnice je zborovodjem, pevcem in korepetitorjem izboljšati znanje o vokalni tehniki, da bi uspešneje reševali vokalne težave pri svojem petju in pri delu z zborom.