Govori o vraževerju, a gotovo ima tudi bolj oprijemljive razloge: težko verjamemo, da vseh igralcev iz Vojne zvezd k molčečnosti ne zavezuje pogodba. Foto: AP
Govori o vraževerju, a gotovo ima tudi bolj oprijemljive razloge: težko verjamemo, da vseh igralcev iz Vojne zvezd k molčečnosti ne zavezuje pogodba. Foto: AP
Samo na prvi pogled upokojena franšiza je bila od mrtvih obujena leta 2012, ko je Disney kupil Lucasfilm in se lotil razvijanja nove trilogije Vojne zvezd. Prvega od teh filmov, The Force Awakens, režira J. J. Abrams, pred kamero pa je zvabil zanimivo kombinacijo zvezd iz prve trilogije (Mark Hamill, Carrie Fisher in Harrison Ford) in svežih, za mlado občinstvo zanimivih obrazov (Oscar Isaac, John Boyega, Lupita N'Yongo in Adam Driver). Foto: YouTube

Šušlja se sicer, da bo Del Toro v osmem delu vesoljske sage igral glavnega antagonista. Film, ki naslova še nima, v kinematografe prihaja maja 2017. Še prej - decembra letos - bomo seveda dočakali sedmi del franšize, oz. prvi del nove trilogije - Star Wars: The Force Awakens. Režira ga J. J. Abrams.

"Vem, da so oboževalci Vojne zvest zelo zagreti in tudi meni se zdi kul, da bom igral v tej veliki franšizi," je Del Toro povedal za BBC in dodal: "Prebral sem scenarij in lahko vam povem le, da je zelo dober. Tudi če ne bi bil del Vojne zvezd, ima zgodbo, v kateri sem užival."

Igralec o vlogi v osmem delu Vojne zvezd ne želi povedati preveč: "Lika še nisem začel študirati. Ustvaril ga bom v sodelovanju z režiserjem in nerad govorim o zadevah, dokler niso narejene. Imam občutek, kot da bi nadnje poslal slab urok. Najprej opravi, potem se pa junači. Ampak najprej opravi."

Ne vemo nič več kot prej
Na neposredno vprašanje USA Today o tem, ali bo v filmu res negativec, pa odgovori, ne da bi zares odgovoril: "To je nekaj, kar ljudje govorijo. Ne vem, če je pametneje ugovarjati tračem ali jih podpihovati, ker ne vem. Je pa zelo kul biti del vsega skupaj." Potrdil pa je, da se bo snemanje začelo februarja ali marca naslednjega leta.

Slalomira med franšizami in "art" projekti
Del Toro je lani nastopil v vlogi "Zbiralca" v filmu Varuhi galaksije v režiji Jamesa Gunna, te dni pa se v Londonu mudi ob premieri njegovega najnovejšega filma Sicario režiserja Denisa Villeneuva; v njem igra enigmatičnega "svetovalca" elitni policijski enoti, ki se na meji z Mehiko bojuje proti mamilarskim kartelom.