Filmski blog Deadline je objavil vest, da je trenutni favorit za vlogo Hana Sola 26-letni Alden Ehrenreich. Foto: Reuters
Filmski blog Deadline je objavil vest, da je trenutni favorit za vlogo Hana Sola 26-letni Alden Ehrenreich. Foto: Reuters
Han Solo
Fordov nasvet mladim igralcem, ki se javljajo na avdicijo za Han Sola? "Ne trudite se." In v šali še: "Najprej se človeku zdi, da gre vse odlično, v vlogo vloži 25, 30 let, potem pa te ... kar odpustijo. Kar pokažejo ti vrata: 'Opravili smo, hvala lepa.'" Foto: IMDb

Po prvem nizu avdicij po Hollywoodu že krožijo govorice, da imajo kandidati precejšne težave z iskanjem ravnotežja med imitacijo Harrisona Forda in vnašanjem lastnega duha in značaja v ikonično vlogo. Dave Franco, ki se ga najbrž spominjate iz Sosedov in 21 Jump Street, je denimo v intervjuju za MTV priznal, da je bila avdicija za vlogo neverjetno stresna. "Nisem preveč dober, ko je treba koga oponašati," priznava mlajši brat Jamesa Franca. "Mislim, da je zato tako težko oddati to vlogo."

"Hočejo nekoga, ki bo do potankosti ujel bistvo Harrisona Forda, ali pa bi morda radi šli v popolnoma drugo smer? Bi radi kandidate, ki so mu na videz zelo podobni? Ne vem, mislim, da imajo s tem težave."

Za zdaj je gotovo le, da film režira utečeni tandem Phil Lord in Chris Miller, ki sta v preteklosti znala uspešno izpeljati tudi take na papirju bizarne ideje, kot sta bila Lego film in adaptacija TV-serije 21 Jump Street.

Trenutno velja, da je favorit za vlogo mladi Alden Ehrenreich, ena redkih svetlih točk novega filma bratov Coen, Ave, Cezar!. V ožjem izboru sta bila še Taron Egerton in Jack Reynor, ki pa naj bi ju Ehrenreich na avdicijah prekosil.

O projektu sicer vemo zelo malo razen seveda spodbudnega podatka, da je kot scenarist in producent na krovu Laurence Kasdan, ki ni napisal samo scenarija za Sila se prebuja, pač pa tudi za kultno Jedijevo vrnitev in Imperij vrača udarec. Neuradno bo film med drugim tudi "izvorna zgodba" o rojstvu Chewbacce.

Še ločimo vse napovedane projekte?
Na tem mestu velja spomniti še na drugi Disneyjev spin-off projekt, povezan s svetom Vojne zvezd. Film Rogue One je namreč dobil prvi napovednik, po katerem sklepamo, da bo imela Felicity Jones v njem glavno vlogo. Neuradno so nekateri filmski blogi poročali še, da bi se v Rogue One lahko pojavil Darth Vader, ki naj bi ga tokrat igral Spencer Wilding (Doctor Who, Varuhi galaksije).