Foto:
Foto:
United 93
United 93 je prvi hollywoodski film o terorističnih napadih 11. septembra 2001. Foto: Reuters

Predsednik si je prvi hollywoodski film o terorističnih napadih 11. septembra leta 2001 s soprogo Lauro in nekaterimi družinskimi člani ogledal v zasebnem kinu v Beli hiši. Svojega mnenja o filmu Bush še ni razkril, predstavnica za tisk Dana Perino pa je nekaj besed spregovorila še pred ogledom samega filma. Povedala je, da je predsednik vedno trdil, da so bili tako potniki na letalu kot člani letalske ekipe junaki.



Kako so film sprejeli sorodniki umrlih?
O učinku filma je med drugim spregovoril David Beamer, čigar sin Todd naj bi vodil napad, s katerim so poskušali onemogočiti teroriste »Ko prideš iz kina, je prva stvar, ki jo moraš narediti, če v zadnjem času nisi povedal svojim dragim, da jih imaš rad, objeti svoje bližnje,« je svoje občutke po koncu filma opisal Beamer in dodal, da nikoli ne vemo, kdaj se nam ponudi zadnja priložnost, da kaj takega storimo.

O uporu potnikov
Film torej pripoveduje zgodbo, kako pripadniki Al Kaide ugrabijo letalo, ki ga preusmerijo v Washington D. C. Potniki letala prek svojih mobilnih telefonov izvedo, da so druga letala že trčila v cilje - World Trade Center in Pentagon, zato se dolčijo, da bodo napadli ugrabitelje letala. Ti so nato letalo strmoglavili na neko polje v Shanksvillu v Pensilvaniji, trčenja pa ni preživel noben potnik.