Maksimovićev film se pošali tudi na račun zaprašenih slovenskih tradicij in predstav o slavi in uspehu. Foto: Žiga Gašperin
Maksimovićev film se pošali tudi na račun zaprašenih slovenskih tradicij in predstav o slavi in uspehu. Foto: Žiga Gašperin

V grenkosladki komediji o malem človeku, ki ga je zapustila sreča, večinoma nastopajo znani igralski obrazi, med drugim tudi z vesno nagrajena Gregor Baković v glavni in Branko Đurić - Đuro v stranski vlogi.

Film, ki je bil na lanskem, 15. festivalu slovenskega filma izbran za najboljši film in prejel še dve igralski vesni ter vesno za montažo, se bo v Črni gori predstavil na festivalu, ki bo potekal med 22. in 26. oktobrom.

Zgodba filma se vrti okrog tovarniškega delavca Johana (Baković), ki mu gre vse narobe, a kljub temu verjame, da se mu bo življenje spremenilo. Stanje se še poslabša, ko izgubi službo, se zaplete v dodatne finančne težave in ko ga zapusti njegovih večnih "poslovnih" podvigov naveličana žena (Tanja Ribič). Ko se zdi, da slabše ne more biti, se mu svet znova postavi na glavo.

Igralska zasedba je številčna, poleg omenjenih med drugim igrajo še Jernej Kuntner, Eva Derganc, Primož Petkovšek, Rafael Vončina, Štefka Drolc in Martin Srebotnjak, v eni svojih zadnjih vlog na platnu pa nastopa tudi Polde Bibič.

Film, ki je nastal v produkciji TV Slovenija, bomo na malih zaslonih premierno lahko videli v sredo, 6. novembra.