Nick Nolte je tokrat v vlogi šolskega sodnika, ki se zateče k prevari. Foto: EPA
Nick Nolte je tokrat v vlogi šolskega sodnika, ki se zateče k prevari. Foto: EPA
Timothy Hutton
Timothy Hutton je nase opozoril v Redfordovi drami o družinskih odnosih Navadni ljudje. Foto: EPA

Po dolgotrajnem iskanju distributerja bo v ameriške kinematografe prišla drama Off the Black o nenavadnem prijateljstvu, v katerega se zaplete najstnik, ki čustvene opore ne najde pri odtujenem očetu (Timothy Hutton). Spoprijatelji se s priletnim šolskim sodnikom Rayem Cookom (Nolte), ki ga zaprosi za nenavadno uslugo.



Življenje v malem mestu na platnu
Režiser in scenarist James Ponsoldt je na filmski trak prenesel pretresljiv portret življenja v malem ameriškem mestu v krizi. Kriza nima le gospodarskih razsežnosti. Enolično in pred zunanjim svetom zaprto življenje načne duševno zdravje številnih prebivalcev. Odlika filma, ki je premiero doživel na festivalu neodvisnega filma Sundance, naj bi bil počasen razvoj dogodkov, ki prinaša postopno prodiranje v vedno globlje plasti duševnosti likov. Posoldt je poleg prikaza zapletene duševnosti pripravil tudi zanimivo študijo družbenih vlog. Kaj pravzaprav pomeni biti sin, kakšen je dober oče … To so vprašanja, ki se porodijo v gledalcih filma Off the Black.

Nolte letos verjetno v petih filmih
Letos bodo filmski kritiki ime Nick Nolte očitno spet pogosto izrekali. Igralec se je lani predstavil le v enem filmu, letos pa se bo verjetno pojavil v petih filmih. Na filmskem festivalu v Cannesu bo predstavitev doletela komični animirani celovečerec Over the Hedge, v katerem bomo poleg Noltejevega slišali tudi glas Brucea Willisa, Nolte pa se bo predstavil še v romantičnem nemško-francoskem filmu Paris, je t'aime, drami Peaceful Warrior in koprodukciji režiserja Santiaga Amigorene Quelques jours en septembre.