Mali čokoladni oskarji so posuti s prahom iz 24-karatnega zlata. Foto: Reuters
Mali čokoladni oskarji so posuti s prahom iz 24-karatnega zlata. Foto: Reuters

Letošnji Guvernerjev ples bo 1500 povabljenih gostov (to je približno polovica tistih, ki bodo pred tem v dvorani spremljali podelitev) na večer 2. marca (po tamkajšnjem času) sprejel v "elegantnem, parku podobnem ambientu," so pri Akademiji razkrili na tiskovni konferenci za novinarje, ki večinoma ne bodo imeli vstopa. Obenem so navrgli še nekaj statističnih podatkov, ki sami po sebi naredijo precejšen vtis: zvezde bodo osvetljevali dobri trije kilometri LED-luči, dvorano Ray Dolby Ballroom bo krasilo 10 tisoč cvetlic iz različnih držav, ponudili pa bodo tudi 13 tisoč ostrig, 600 jastogov, 1500 krompirjev, 7500 škampov in 500 kilogramov temne čokolade; za glasbeno spremljavo bo v tem umetnem vrtu skrbel John Legend.

Hrano bo že 20. leto zapored pripravljal mojster Wolfgang Puck; s pomočnikom Mattom Bencivengom sta sestavila jedilnik iz kar 50 jedi. Na izbiro bodo klasična ameriška hrana (piščančja pita s črnimi tartufi) in tudi zdrave veganske jedi iz kvinoje, mini hamburgerji iz govedine "wagyu", prekajeni losos v obliki majhnih oskarjev, cmočki iz škampov s petimi začimbami, panakota iz citrusov in s pokovko iz bele čokolade ter torta kot poklon Puckovemu 20 letu na (kuharskem) čelu prireditve.

Ker se je oblika večerje v prejšnjih letih izkazala za "zadušljivo", bodo tokrat organizatorji vse skupaj zastavili kot ležeren bar, po katerem se ljudje lahko sprehajajo. In če nas že ne bo tam, lahko uživamo vsaj v fotografskih utrinkih s predstavitve.