Foto: EPA
Foto: EPA

Portal Deadline je poročal, da se avtor trenutno dogovarja za režijo "ene ali dveh epizod" FX-eve prihajajoče miniserije Justified: City Primeval, v kateri naj bi Timothy Olyphant vnovič zasedel vlogo zveznega agenta Raylana Givensa. Nadaljevanka bo imela literarno predlogo v romanu Elmora Leonarda.

Sorodna novica Serija Justified in kultni zvezni agent Raylan se vračata

Nova serija bo nastala sedem let po finalu serije Justified (Šerifova pravica) in bi lahko ponovno združila kultnega režiserja z igralcem iz njegovega filma Bilo je nekoč ... v Hollywoodu in avtorjem Elmorom Leonardom. Tarantinov film Jackie Brown iz leta 1997 namreč temelji na Leonardovem romanu Rum Punch.

Justified: City Primeval pa bo imel literarni temelj v Leonardovem romanu Prvinsko mesto: Točno opoldne v Detroitu iz leta 1980, ki se osredotoča na lik Leonarda Givensa.

Šerifova pravica je imela šest sezon in osvojila dva emmyja. Leonard, ki je pri seriji sodeloval kot svetovalec, je umrl leta 2013, a so pisci kljub temu v njegovem slogu posneli še dve sezoni.

Naključno srečanje na samotni floridski avtocesti
Kot piše v uradnem sinopsisu nove serije, se skoznjo vračajo h Givensovi zgodbi osem let po tem, ko je zapustil Kentucky. Zdaj ima sedež v Miamiju in usklajuje svoje življenje kot zvezni agent in oče 14-letne deklice.

Sorodna novica Harlana nikdar ne boš zapustil živ

"Njegovi lasje so bolj sivi, njegov klobuk bolj umazan, pot pred njim pa nenadoma precej krajša kot pot za njim. Naključno srečanje na samotni floridski avtocesti ga spravi v Detroit, kjer mu prekriža pot Clement Mansell, "Divjak iz Oklahome", nasilen, sociopatski bandit, ki se je že enkrat izmuznil roki pravice v Detroitu in se ji namerava ponovno," so še zapisali.

"Mansellova odlična odvetnica, domačinka Carolyn Wilder, ima ves namen zastopati svojo stranko, tudi, ko se znajde razpeta med kriminalcem in policistom. Ti trije liki bodo drveli trku naproti v klasični maniri Elmorja Leonarda, kdo od njih pride iz prvinskega mesta v enem kosu, pa se bo še videlo."

Kaj bo poslovilni film?
Tarantino je pred tem napovedal, da bo njegov deseti film tudi zadnji. Kot svoj poslovilni film je na primer že omenil možnost špageti vesterna, komedije ali tretjega dela Ubij Billa, v katerem bi zaigrali mati in hči Uma Thurman in Maya Hawke, poroča IndieWire.