Mrliški oglednik komikovi smrti ni pripisal sumljivih okoliščin. Foto: Reuters
Mrliški oglednik komikovi smrti ni pripisal sumljivih okoliščin. Foto: Reuters
Pa je šel denar za liposukcijo, je škodoželjno pripomnil Jerry. Foto: YouTube

Johna Pinetta so našli v njegovi hotelski sobi v Pittsburghu; mrliški oglednik je ocenil, da je umrl v soboto, in sicer naravne smrti, zaradi pljučne embolije. Star je bil šele 50 let.

Leta 1964 v Bostonu rojeni komik se je preživljal predvsem s turnejami; prav v teh dneh je bil na obhodu ZDA in Kanade, ki bi moral trajati od aprila do junija. Znan je bil po svojem oponašanju znanih osebnosti in šalah na račun lastne teže oz. postave. Ironično pri vsem skupaj je to, da je bil komik, ki je na nekoč tehtal slabih 200 kilogramov, sredi stroge diete in je svojo težo že skoraj razpolovil. Pripravljal je tudi nov nastop, ki bi ga naslovil They Call Me Slim.

Na tej strani Atlantika se Pinetta sicer najbrž bolj spominjamo po filmskih vlogah (Junior (1994), The Punisher (2004) in The Last Godfather (2010)). Izdal je tudi več posnetkov svojih nastopov; najbolj znana sta Still Hungry (2011) in I'm Starvin (2006). Lani je vodil tudi humoristično kuharsko oddajo All You Can Eat, njegova kariera pa je segala tudi v gledališče: leta 2004 je v potujoči postavitvi muzikala Hairspray igral Edno Turnblad.

Zakon dobrega samaritana
Ljubitelji malih zaslonov so Pinetta lahko ujeli v serijah Vinnie & Bobby, Parker Lewis Can't Lose in High Tide, vsi pa se verjetno spomnimo antologijskega zadnjega dela serije Seinfeld, v katerem Jerry, Elaine, Kramer in George prekršijo "zakon dobrega samaritana": s pločnika opazujejo, kako ropar nemočnemu možaku krepkejše postave - igral ga je Pinette - iztrga denarnico in odpelje avtomobil, pri tem pa pokajo šale tipa "Veste, zakaj je fino oropati debeluha? Vsaj teči ne more za teboj". Mimoidoči policist jih aretira in vrže za zapahe, zaradi česar se morajo pozneje na sodišču zagovarjati zaradi svojih značajev.