Brand trenutno snema film, priredbo Shakespearove drame Vihar. Priredbo je napisala Julie Taymor. Foto: EPA
Brand trenutno snema film, priredbo Shakespearove drame Vihar. Priredbo je napisala Julie Taymor. Foto: EPA
Ob Dudleyju Mooru je v Arthurju zaigrala Liza Minnelli, ki je verjetno najbolj znana po muzikalu Kabaret.

Kot kaže, bo Russell Brand kaj kmalu ujet med luno in New Yorkom, kar pravzaprav pomeni, da se je lotil obnove scenarija komedije Arthur, ki je gledalce zabavala leta 1981. Brand naj bi se že menil s pisci, ki naj bi ponovno napisali scenarij za Warner Bros.

Ljubezen ali denar?
Gre za zgodbo o zapeljivem plejboju, ki je bolj kot ne naklonjen alkoholnim hlapom, predvsem pa je njegov glavni in edini "poklic" dedič, saj naj bi podedoval ogromno bogastvo. A vse le ni tako rožnato, kajti pri vsem skupaj obstaja "le" oziroma "če", kajti naš glavni junak obogati, le če se poroči z dedinjo, za katero njegova družina meni, da bo naredila kaj iz njega. On pa se seveda zaljubi v dekle delavskega razreda, kar je vsekakor silno neprimerno v očeh družine, ki ga sili k izbiri med denarjem in ljubeznijo. On pa končno išče rešitev pri svojem služabniku.

Dudley Moore, ki je odigral naslovno vlogo, je bil nominiran za oskarja, ravno tako tudi režiser in pisec scenarija Steve Gordon. John Gielgud je za vlogo služabnika zlati kipec tudi prejel, prav tako pa je oskarja prejel pevec Christopher Cross za naslovno pesem Arthur's Theme (Best That You Can Do).

Na radio s smislom za humor
Russell Brand ne slovi le po svojem nekdanjem življenjskem slogu, ki so ga določali mamila, alkohol in seks, ampak tudi kot tisti BBC-jev voditelj, ki si je nedavno privoščil radijske potegaviščine v živo, kar ga je privedlo do suspenza. Širše občinstvo se je prvič spoznalo z njim v filmu Pozabi Saro, v kinematografe pa prihaja tudi film Bedtime Stories (Zgodbe za lahko noč), kjer sta zaigrala skupaj z Adamom Sandlerjem.

L. Š.