Whitney se vrača s filmom Sparkle - upajmo, da projekt ne bo šel po poti podobno zvenečega romantičnega skropucala Glitter, v katerem je leta 2001 nastopila Mariah Carey. Foto: EPA
Whitney se vrača s filmom Sparkle - upajmo, da projekt ne bo šel po poti podobno zvenečega romantičnega skropucala Glitter, v katerem je leta 2001 nastopila Mariah Carey. Foto: EPA

Whitney Houston, katere boj z odvisnostjo in viharni zakon z Bobbyjem Brownom sta bila v zadnjih letih bolj v ospredju kot njena zamirajoča kariera (nazadnje je bila na rehabilitaciji še maja letos), bo prvič po petnajstih letih - poleg zgoraj omenjenega Telesnega stražarja (1992) je nastopila še v filmih Waiting to Exhale (1995) in The Preacher's Wife (1996) - zopet ovekovečena na velikem platnu. Videli jo bomo lahko v stranski vlogi v filmu Sparkle režiserja Salima Akila (The Game); gre za novo različico istoimenskega muzikala iz leta 1976, še natančneje: za zgodbo o vzponu in razkolu v skupini Supremes.

Film, pri katerem Houstonova sodeluje tudi kot producentka, naj bi začeli snemati oktobra; scenarij zanj je napisala režiserjeva žena Mara Brock Akil (Cougar Town).

Izvirnik se je osredotočil na tri sestre iz Harlema, ki so konec 50. let začele peti v cerkvenem zboru, nato pa v šestdesetih "izbruhnile" pri soulzaložbi Motown. V novi različici bo v ospredju predvsem eno izmed deklet, "Sparkle". Zgodba je "ohlapno" napisana po resnični zgodbi The Supremes, skupine, iz katere ruševin je samostojno kariero naredila Diana Ross. Gre torej za zelo podobno temo, kot jo je pred leti načenjal muzikal Dreamgirls.

Whitney bo zagrenjena mati
V filmu bosta med drugimi nastopila še komik Mike Epps (Prekrokana noč) in zmagovalka Ameriškega idola Jordin Sparks v naslovni vlogi. Houstonova bo igrala njeno mamo, sobarico Effie, ki dekleta pri sanjah o glasbeni karieri ravno ne spodbuja.