Top Gun: Maverick, v katerem tako kot v predhodniku iz leta 1986 igrata Tom Cruise in Val Kilmer, bo namesto 19. novembra v kinodvorane prišel šele 27. maja prihodnje leto. Prav na ta spomladanski datum pa je bila načrtovana premiera filma Misija: nemogoče 7, v katerem prav tako nastopa Cruise v glavni vlogi, vendar so jo zdaj zamaknili na 30. september prihodnjega leta, navaja Associated Press (AP).

Maverick in Kilmer znova v vlogah iz leta 1986
V nadaljevanju Top Guna ob Cruisu v vlogi Mavericka in Kilmerju v vlogi Icemana igrajo še Ed Harris, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman in Miles Teller, ki nastopa v vlogi sina Maverickovega pokojnega partnerja Goosa. Kelly McGillis, ki je v prvem delu upodobila glavni ženski lik, Maverickovo simpatijo z imenom Charlie, so "nadomestili" z Jennifer Connelly, ki so ji dodelili vlogo lastnice bara ob zračnem oporišču.

Režijo nadaljevanja filma iz leta 1986, ki ga je režiral zdaj že pokojni Tony Scott, je prevzel Joseph Kosinski. Produkcija novega Top Guna je stala več kot 150 milijonov dolarjev, zato si pri Paramountu po pisanju Varietyja še posebej prizadevajo zaslužiti z množično prodajo vstopnic.

Na krilih filma Top Gun je Tom Cruise leta 1986 poletel med največje hollywoodske zvezdnike. Foto: Youtube
Na krilih filma Top Gun je Tom Cruise leta 1986 poletel med največje hollywoodske zvezdnike. Foto: Youtube

Večkratno prekinjena in zamaknjena Misija: nemogoče
Misija: nemogoče 7 je že lani doživela zamik začetka snemanja v Benetkah. Snemanje pa so zaradi okužb filmske ekipe s covidom-19 nato prekinili še dvakrat. V predzadnjem filmu te znamenite franšize poleg Cruisa v vlogi tajnega agenta Ethana Hunta igrajo še Rebecca Ferguson, Hayley Atwell in Nicholas Hoult.

Režijo tako sedmega kot osmega filma Misija:nemogoče podpisuje Christopher McQuarrie, ki je pri franšizi sodeloval že s filmoma Odpadniška nacija (2015) in Izpad (2018), ki je bil s svetovnim zaslužkom 791 milijonov dolarjev tudi najdonosnejši del serije.

Posnetek s snemalnega prizorišča predzadnjega dela Misije: nemogoče. Foto: Reuters
Posnetek s snemalnega prizorišča predzadnjega dela Misije: nemogoče. Foto: Reuters