Film je med drugim v tek spravil tudi karieri Carmen Maure in Antonia Banderasa. Foto:
Film je med drugim v tek spravil tudi karieri Carmen Maure in Antonia Banderasa. Foto:

Pedro Almodóvar bo kot izvršni producent bedel nad adaptacijo svojega filma Mujeres al borde de un ataque de nervios (Ženske na robu živčnega zloma) za ameriško televizijo; po komediji iz leta 1988 bodo za TV-mrežo Fox posneli nadaljevanko. Kot producentka se je projektu pridružila še Mimi Schmir, ki se lahko pohvali, da ima prste pri eni uspešnejših serij ta hip, Talenti v belem. Napisala bo tudi scenarij za prvi del, v katerem namerava ohraniti nekaj "pomežikov" filmu, na primer šalo z mešalnikom, polnim gazpacha, v katerem je raztopljen cel kup uspaval; juha pozneje namesto prešuštnega ljubimca onesvesti več nič hudega slutečih obiskovalcev glavne junakinje. (Odlomek si oglejte v spodnjem posnetku.)

Če osvežimo spomin: film, ki je Almodóvarju prinesel nominacijo za tujejezičnega oskarja, je bil dvodnevni izsek iz življenja igralke, ki posoja glas za sinhronizacijo filmov. Histerično skuša najti svojega nekdanjega fanta in ugotoviti, zakaj jo je dal na čevelj; pri tem se spravi v vrsto bizarnih položajev. Nadaljevanka bo zastavljena malo drugače: v ospredju bo skupinica prijateljic, ki živi v predmestju in se pozna še iz univerzitetnih dni. Na polovici življenja si poskušajo zamisliti, kaj vse jih še čaka.

Stavijo na "znamko Almodóvar"
"Pedro Almodóvar je nedvomno eden največjih režiserjev našega časa, Ženske na robu živčnega zloma pa raziskujejo večplastne, zabavne osebnosti in odnose med njimi. To je izvrstna izhodiščna točka," je v izjavi za javnost napisal David Madden, eden od vodilnih mož pri Foxu. "Zavedamo se tudi, da je "znamka Almodóvar" ključnega pomena pri lansiranju projekta na mednarodni trg."

Ana Jurc