Po leta 2016 posneti prvi sezoni s tremi epizodami in na začetku leta 2018 posneti drugi, tudi tridelni sezoni, je ZDF napovedal še tretjo, prav tako tridelno sezono, katere delovni naslov se glasi Ku'Damm 63.

Četverica žensk in plesna šola
Kot v preteklih dveh sezonah bo poudarek na življenju lastnice berlinske plesne šole Caterine Schöllack (Claudia Michelsen) in njenih treh hčera Monike (Sonja Gerhardt), Helge (Maria Ehrich) in Eve (Emilia Schüle).

Glede na ZDF-ovo medijsko obvestilo bodo v preostalih vlogah v seriji, ki jo bo režirala Sabine Bernardi, predvidoma nastopili še Sabin Tambrea, Trystan Putter, August Wittgenstein in Heino Ferch.

Nemški gospodarski čudež prinese tudi rokenrol
Po nemškem porazu v drugi svetovni vojni se je država naglo vnovič postavila na noge. V letu 1956 je družabno življenje v Berlinu cvetelo, plesna šola pa je bila eno izmed zbirališč mladine. Vodja plesne šole Caterina prisega na tradicionalne vrednote in precej strogo vzgaja svoje tri hčere, za katere si obeta, da jih bo čim bolje poročila.

V povojni Berlin je prišel tudi rokenrol ... Foto: IMDb
V povojni Berlin je prišel tudi rokenrol ... Foto: IMDb

Povojni nemški gospodarski čudež pa s sabo prinese tudi nove vrednote, saj se vse bolj uveljavljajo ženska enakopravnost, svobodomiselnost in – kar Caterina še posebej težko sprejema – rokenrol.

Razburljivo življenje v razdeljenem mestu
V nasprotju s prvima dvema sezonama bodo njihova življenja v Ku'Damm 63 potekala v že razdeljenem mestu, saj je bil Berlinski zid postavljen leta 1961.

ZDF pri ustvarjanju Ku'damm 63 sodeluje s produkcijsko družbo Ufa Fiction, kreativno producentko Annette Hess in prvič tudi z Marcom Terjungom, ki so ga angažirali kot glavnega scenarista.

Ku'Damm je okrajšano poimenovanje za Kurfürstendamm, eno najslavnejših berlinskih avenij, na katero je v seriji postavljena plesna šola Caterine Schöllack. Foto: Wikipedia
Ku'Damm je okrajšano poimenovanje za Kurfürstendamm, eno najslavnejših berlinskih avenij, na katero je v seriji postavljena plesna šola Caterine Schöllack. Foto: Wikipedia

Tako Ku'Damm 56 kot Ku'Damm 59 sta dosegla veliko priljubljenost tudi na mednarodni ravni. Po navedbah ZDF-a ju je bilo mogoče videti v več kot 30 državah v Evropi, Aziji, Avstraliji, Afriki in Ameriki.

Med gledalci vse generacije
"Veseli nas, da bomo s Ku'damm 63 nadaljevali družinsko zgodbo, spleteno okoli plesne šole, in gledali, kako Caterina Schöllack in njene tri hčere najdejo svoje mesto v berlinski družbi na začetku šestdesetih let prejšnjega stoletja," je dejala namestnica programskega direktorja ZDF-a Heike Hempel.

"Annette Hess je s to serialno pripovedjo uspelo ustvariti svojim ženskim protagonistkam prikladno vznemirljiv in zabaven kozmos, ki je pred zasloni zbral vse generacije, tako moške kot ženske," je še dodala.