TV-film, ki se socialne teme loteva s precejšnjo mero ironije, ima v zasedbi vlog znane igralce (na fotografiji Jernej Kuntner in Gregor Bakovič). Foto: Jure Makovec
TV-film, ki se socialne teme loteva s precejšnjo mero ironije, ima v zasedbi vlog znane igralce (na fotografiji Jernej Kuntner in Gregor Bakovič). Foto: Jure Makovec
Johanovo (Gregor Bakovič) ženo Sabino igra Tanja Ribič. Foto: Mare Vavpotič

Vse skupaj pa se mu dokončno pokaže kot brezsmiselno, ko v časopisu prebere intervju z bodočo zvezdnico, v katerem se pevka pritožuje, kako je preobremenjena s snemanji, s kosili in s sprehodi s psom. Odloči se za samomor, vendar se tudi to dejanje obupa obrne drugače, kot je načrtoval.

Igrani program Televizije Slovenija je v teh dneh končal snemanje novega TV-filma po scenariju in v režiji Slobodana Maksimovića z delovnim naslovom Stečajna masa. Snemati so začeli 5. maja, film pa je bil na super-16 filmski trak posnet v 29 snemalnih dneh, in sicer na lokacijah v Ljubljani, Idriji, Kamniku, na Vrhniki in v Zgornjih Duplicah. Film čaka na postprodukcijo, na spored Televizije Slovenija pa ga bodo premierno uvrstili predvidoma prihodnje leto.

Prvenec scenarista in režiserja Maksimovića kaže današnjo slovensko družbo skozi dva sodobna fenomena: na eni strani imamo glavnega junaka Johana, poštenega delavca stare šole na robu eksistence, na drugi strani pa se njegova zgodba na posrečen način prepleta z vzponom novodobne estradne zvezde.

TV-film, ki se socialne teme loteva s precejšnjo mero ironije, ima v zasedbi vlog izvrstne igralce; to so Gregor Bakovič (Johan), Jernej Kuntner (Janez), Tanja Ribič (Sabina), Primož Petkovšek (menedžer), Eva Derganc (Viki), Martin Srebotnjak (Bojan), Štefka Drolc (Sabinina mama), Polde Bibič (Bojanov oče), kot gost pa nastopa tudi Branko Đurić (Zlatko).

Direktor fotografije je Almir Đikoli, direktor filma Janez Pirc, scenografka Urša Loboda, kostumograf Marko Jenko, maska Anže Košir, songe za film je napisal Nermin Puškar, dramaturginja je Polona Flere, pomočnik režije pa Marko Šantič.

V fotogaleriji si oglejte nekaj utrinkov s snemanja filma.