Osrednje teme filma so prijateljstvo, prepad med mestnim okoljem in podeželjem, pa medsebojna pomoč in preživetje v divjini. Foto: Promocijsko gradivo
Osrednje teme filma so prijateljstvo, prepad med mestnim okoljem in podeželjem, pa medsebojna pomoč in preživetje v divjini. Foto: Promocijsko gradivo
Film je navdušil občinstvo na festivalu slovenskega filma. Foto: Promocijsko gradivo
V kinu film Pojdi z mano

Pot jih zanese v odročne hribe, kjer se na videz preprosto fotografiranje lepot spremeni v boj za golo preživetje. Tja jih popelje Manc, ki ga zaradi obtožbe kraje telefona mečejo iz šole. Sam bi predvsem rad podoživel otroštvo, ki ga je v tistih hribih preživel z dedkom. Pridružijo se mu še sošolci Mina, Oto in Špurč. Mina, samosvoje, jezikavo meščansko dekle, se v tujem okolju prva zlomi, ob strani pa ji stoji Oto, preudaren fant, ki je zaljubljen vanjo.

Sreča je zato, da jo delimo
V neobljudenem svetu se tudi Špurč, ki mu je vse v življenju prineseno na pladnju, spremeni v strahopetnega razvajenca, in ko so najstniki prisiljeni, da se zanesejo drug na drugega v divjini, začnejo počasi opuščati svoje predsodke, prevzamejo odgovornost in se naučijo držati skupaj, da bi se tako rešili. Na koncu dobimo gledalci občutek, da se sreča več kot podvoji — ko jo delimo z drugimi.

Pojdi z mano ustvarjalci opisujejo kot "topel, napet in ponekod srhljiv film o odraščanju, ljubezni, prijateljstvu in junaštvu, ki nam na izviren način postavlja vprašanje, kaj se zgodi v današnjem svetu, ko tehnologija zataji in pridejo na plan 'primarni' človeški instinkti". Režiser Igor Šterk ga je posnel po romanu mladinskega pisatelj Dušana Čatra.

Mladinsko pustolovščino, ki je nastala v koprodukciji z RTV Slovenija, so premierno predvajali v Koloseju, 1. decembra pa prihaja na platna po vsej Sloveniji.

Prilagamo napovednik in nekaj utrinkov iz celovečerca, ki ga je občinstvo izbralo za najboljšega na 19. festivalu slovenskega filma.

V kinu film Pojdi z mano