Mickey Rourke je po kariernem padcu z Rokoborcem doživel vzpon, oskar pa se mu je za las izmuznil. Foto: EPA
Mickey Rourke je po kariernem padcu z Rokoborcem doživel vzpon, oskar pa se mu je za las izmuznil. Foto: EPA

"Dubrovnik Film Meeting", ki ga v tem mestu že četrto leto zapored pripravljajo Jadranski luksuzni hoteli v sodelovanju s sarajevskim filmskim festivalom, bo trajal dva dneva, 21. in 22. avgusta, ob tej priložnosti bodo na plaži hotela Dubrovnik Palace in na poljani pred Kneževim dvorom v zgodovinskem delu mesta zavrteli film Rokoborec, za katerega je bil Rourke letos nominiran za oskarja za najboljšo glavno moško vlogo.

Zmagoslavna Rourkova vrnitev
Film je lani osvojil zlatega leva na filmskem festivalu v Benetkah, 56-letnemu Rourku, ki se je z Rokoborcem na velika platna zmagoslavno vrnil po težavnem kariernem in življenjskem obdobju - za pet let je hollywoodsko kariero zamenjal za kariero poklicnega boksarja in nato posledice življenja v ringu poskušal odpraviti s pomočjo plastičnih kirurgov -, pa za igro poleg drugih priznanj prinesel tudi bafto in zlati globus.

"Dubrovnik Film Meeting" je doslej gostil znane zvezdnike, denimo Nicka Nolteja, Kevina Spaceyja, igralca in režiserja Steva Buscemija ter z oskarjem nagrajenega bosanskega režiserja Danisa Tanovića.