Rami Malek in Glenn Close sta po zlatih globusih domov odnesla nova kipca. Je že varno napovedati podoben razplet na Oskarjih? Foto: Reuters
Rami Malek in Glenn Close sta po zlatih globusih domov odnesla nova kipca. Je že varno napovedati podoben razplet na Oskarjih? Foto: Reuters
Sorodna novica Zlati globus filmskemu Mercuryju, za Lady Gaga "tolažilna nagrada"

Najboljšo žensko stransko vlogo je po mnenju stanovskih kolegov ustvarila Emily Blunt v grozljivki Tiho mesto, Mahershala Ali, tudi zvezdnik aktualne tretje sezone Pravega detektiva, pa jih je prepričal v Zeleni knjigi.

Na televizijskem delu večera je v dramski kategoriji slavila zasedba priljubljene melodrame To smo mi, posamično pa sta bila za svoje delo nagrajena Jason Bateman iz serije Ozark in Sandra Oh (Ubij Eve).

Sorodna novica Oskarji: s po desetimi nominacijami boj vodita Roma in Najljubša

Med komičnimi tv-vsebinami je bila nagrajena zasedba serije The Marvelous Mrs. Maisel, ki je prinesla dodatna kipca tudi osrednjima zvezdnikoma Rachel Brosnahan in Tonyju Shalhoubu.

Darren Criss (Umor Giannija Versaceja: Ameriška zločinska zgodba) in Patricia Arquette (Escape at Dannemora) sta bila nagrajena za najboljši vlogi v tv-filmu ali miniseriji.

Podelitev, pred katero so se po srebrni preprogi ‒ srebrni zato, ker podelitev praznuje srebrno, torej 25. obletnico ‒ sprehodili številni hollywoodski "težkokategorniki", je vodila komičarka Megan Mullally (gotovo se je spomnite po vlogi Karen iz komične nanizanke Will in Grace, za katero je kar štirikrat dobila SAG-nagrado).

Za življenjsko delo so se poklonili veteranskemu igralcu Alanu Aldi.