Taika Waititi je trenutno eden najbolj iskanih režiserjev v Hollywoodu. Foto: Reuters
Taika Waititi je trenutno eden najbolj iskanih režiserjev v Hollywoodu. Foto: Reuters
Sorodna novica Zajec Jojo

Krysty Wilson-Cairns, soavtorica filma za oskarja nominiranega filma 1917, bo z Waititijem napisala scenarij, so po poročanju Reutersa v ponedeljek napovedali pri Disneyju. Revija The Hollywood Reporter je že januarja na podlagi neimenovanih virov poročala, da je prejel ponudbo za razvoj novega projekta, tedaj je šlo le za ugibanja, da gre za Vojno zvezd.

Studii so novico objavili 4. maja, na dan, ki ga slavijo oboževalci Vojne zvezd. Ta dan so za vojnozvezdovski dan izbrali zaradi legendarnega citata iz filma May the Force be with you (v slovenščini Naj bo sila s teboj), ki zveni podobno kot May the Fourth be with you (Naj bo 4. maj s teboj).

Sorodna novica Nova serija Vojne zvezd - s poudarkom na ženskih likih?

Datum premiere je še neznan
Obenem je že od aprila znano, da bo Disneyjev kanal pretočnih vsebin Disney+ ustvaril novo serijo Vojne zvezd, ki jo bo režirala Leslye Headland, avtorica serije Ruska lutka. Za nobenega izmed projektov še niso objavili datuma izida. Waititi se je ljubiteljem Vojne zvezd že prikupil z režijo zadnje epizode prve sezone nadaljevanke Mandalorian, za katero je že napovedana druga sezona.

Disney se je produkcije znanstvenofantastične sage Vojna zvezd nazadnje loteval z Vzponom Skywalkerja leta 2019, ko se je na režiserjev stolček vrnil J. J. Abrams. Začetek znanstvenofantastične sage sicer sega v leto 1977, ko je premiero doživel film Vojna zvezd: Epizoda IV – Novo upanje v režiji Georgea Lucasa. Po prvi Vojni zvezdi so posneli še dve trilogiji – prvo do leta 1983 in drugo med letoma 1999 in 2005. Tretja trilogija je začela nastajati šele po tem, ko je Disney kupil Lucasovo filmsko podjetje LucasFilm.

Sorodna novica Disney si po novem lasti Simpsonove, Vojno zvezd in delno tudi Hulu

Z vstopnicami za film Vzpon Skywalkerja so zaslužili skoraj 1,1 milijarde dolarjev, vendar pa je imel film najmanj zaslužka med tremi filmi iz tretje trilogije Vojne zvezd, ki so nastale pod okriljem Disneyja od leta 2015.

Disney je pred tem napovedal še dve novi pretočni seriji. Ena temelji na življenju Cassiana Andorja pred filmom Rogue One: Zgodba Vojne zvezd, v drugi pa bo nastopil igralec Ewan McGregor kot Obi-Wan Kenobi, še poroča Reuters.