Francoski igralec, režiser in scenarist Samuel Theis (1978) na posnetku iz leta 2021. Foto: EPA
Francoski igralec, režiser in scenarist Samuel Theis (1978) na posnetku iz leta 2021. Foto: EPA

Domnevni napad naj bi se po pisanju francoskega časopisa Libération zgodil lani po zabavi v stanovanju, ki ga je produkcija najela med snemanjem filma Je te jure (Prisežem) v režiji Samuela Theisa. Potem ko ga je član ekipe obtožil posilstva, je Theis ostal na lokaciji, a je film režiral na daljavo, piše Variety.

Thies trdi, da je šlo za sporazumno srečanje
Član ekipe je dejal, da sta bila preveč pijana, da bi lahko privolil v spolni odnos s Theisom. Ta pa se je odzval na pisanje Libérationa in za časopis sporočil, da je šlo za sporazumen odnos. Njegov odvetnik je v odgovoru dodal, da oblasti niso obtožile ali kontaktirale njegovega klienta. Časopis je poročal še, da je omenjeni član ekipe zapustil produkcijo takoj po domnevnem napadu. V filmu Je te jure, ki je trenutno v postprodukciji, sicer igrajo Louise Bourgoin, Marina Foïs, Sophie Guillemin in Micha Lescot.

Sorodna novica Anatomija padca

Zmagovalec lanskega festivala v Cannesu
Zmagovalni film lanskega canskega festivala, naslovljen Anatomija padca (Anatomie d’une chute), v režiji Justine Triet je med drugim na podelitvi v tem tednu prejel dva zlata globusa – za najboljši tujejezični film in najboljši scenarij, ki ga je napisala Triet v sodelovanju z Arthurjem Hararijem.

Theis v tej sodni drami, ki secira razpad zakonske zveze, nastopa v vlogi moža lika Sandre Hüller. "Osrednje vprašanje zmagovalnega filma letošnjega Cannesa, sodne drame Anatomija padca, ni, ali je Sandra ubila svojega moža ali ne. Boljše vprašanje je: bi kateri koli odnos prenesel hladno obdukcijo pod drobnogledom porote?" je v recenziji zapisala MMC-jeva filmska kritičarka Ana Jurc.