V šestem filmu, ki ga je režiral David Yates , nastopa že dobro poznana druščina igralcev - Daniel Radcliffe, Emma Watson in Rupert Grint. Foto: EPA
V šestem filmu, ki ga je režiral David Yates , nastopa že dobro poznana druščina igralcev - Daniel Radcliffe, Emma Watson in Rupert Grint. Foto: EPA

Na eni strani je Mrlakensteinovo temačnost mogoče čutiti bolj kot kdaj koli, na drugi strani se učenci Bradavičarke spopadajo še z eno nadvse pomembno rečjo – ljubeznijo. Hormoni so podivjali, a nevarnost ni nič manjša. Bradavičarka ni več varno zatočišče, na kar posumi tudi Harry, Dumbledore pa ga raje pripravlja na zadnji obračun, za katerega ve, da se nezadržno približuje.

Tisti, ki spremljate Harryjevo zgodbo v knjigah, pod katere se je podpisala britanska pisateljica J. K. Rowling, seveda razplet že zelo dobro poznate. Zato za vas tudi nagradno vprašanje ni bilo pretežko.

Nagradno vprašanje
Zanimalo nas je, kakšen je naslov zadnje knjige v seriji, s katero J. K. Rowling sklene zgodbo o Harryju Potterju in njegovih prijateljih. Pravilni odgovor je seveda Harry Potter in svetinje smrti. Med pravilnimi odgovori, ki so prispeli do 30. 7. do 10.00, smo izžrebali štirih dobitnike majic Harry Potter, seta kozarcev in po dva dobitnika dveh vstopnic za ogled filma.

Nagrajenci so:
Vstopnice prejmeta Gašper Tesner in Maja Zidar, majice Franja Gomboc, Tomaž Maljavac, Sandra Avdispahić in Staša Malgaj, set kozarcev pa Matic Štenkler.

Do konca zgodbe še dva filma
Čeprav je šesti film franšize, ki je v enem samem dnevu zaslužil 104 milijone dolarjev, posnet po predzadnji knjigi o Harryju Potterju, pa bosta na velikih platnih zgodbo povedala še dva filma. Sedma knjiga je, kot pravijo ustvarjalci filmov, preprosto preobsežna, da bi jo spravili v en sam celovečerec. Premieri sedmega in osmega filma sta, kot je že znano, napovedani za november 2010 oziroma leto pozneje.