Gašpar Gašpar Mišič je na delovnem sodišču skušal dokazati, da je bil politično odstavljen in da ni bilo poslovnih razlogov za njegov odpoklic. Foto: BoBo
Gašpar Gašpar Mišič je na delovnem sodišču skušal dokazati, da je bil politično odstavljen in da ni bilo poslovnih razlogov za njegov odpoklic. Foto: BoBo

Gašpar Gašpar Mišič, danes direktor koprskega komunalnega podjetja, svetovalec koprskega župana in ankaranski svetnik, se še vedno počuti predsednik uprave Luke Koper. Na delovnem sodišču je poskušal dokazati, da uprava Luke, ki jo je vodil, ni bila razklana, da je bil odstavljen politično in da poslovnih razlogov za odpoklic ni bilo.

Prepričan je, da bi mandat izpeljal do konca in da bi mu ga celo podaljšali. "Bilo bi pravično, da bi ta nadzorni svet priznal napako in zmoto ter me poklical nazaj. Tako bi Luka Koper hitreje delala in zaključevala postopke z dovoljenji s podaljšanjem pomolom in novimi vhodi."

Nadzornica: Mišič se je odpravnini odpovedal
"Vaše vodenje je bilo neprimerno in neustrezno," mu je dejala predsednica nadzornega sveta Alenka Žnidaršič Kranjc. Očitala mu je, da je delil informacije, ki jih ne bi smel, dobre poslovne rezultate v času njegovega sedemmesečnega vodenja je ocenila kot rahlo okrevanje.

Spomnila je, da se je Mišič sam v pogodbi o zaposlitvi odpovedal odpravnini ob predčasnem odpoklicu iz kakršnega koli vzroka, zdaj pa želi razliko v izplačilu plač. Morebitna Mišičeva vrnitev ne bo več njena težava, saj se ji mandat izteka. "Tisti, ki bi moral o tem odločati, bi moral odpustiti enega izmed članov uprave, konkretno predsednika, da se on vrne na mesto predsednika," je dejala.

Delovno sodišče bo sodbo izdalo pisno. Vrhovni sodniki pa še odločajo o reviziji, ki jo je zaradi pravnomočne sodbe o ničnosti sklepa o odpoklicu Mišiča vložila Luka. Višje sodišče je v podobnem sporu že odločilo, da je sklep o njegovem predčasnem odpoklicu ničen, a je Luka predlagala revizijo, ki še poteka na vrhovnem sodišču.