Avtobus bo vozil v obliki 45-minutne pentlje. Foto: BoBo
Avtobus bo vozil v obliki 45-minutne pentlje. Foto: BoBo

Prve tri mesece vožnje manjšega avtobusa bo s približno 30.000 evri podprla občina, je povedal kočevski župan Vladimir Prebilič. V tem obdobju bo potnikom na voljo celodnevna vozovnica po simbolični ceni, saj bo znašala en evro.

V obliki 45-minutne pentlje bo avtobus vozil po mestu in bližnjih naseljih, občina pa bi rada z njim predvsem starejšim, ki ne živijo v neposredni bližini večjih ustanov in trgovin, omogočila lažji dostop do teh. Linijski mestni avtobus bo vozil ob delavnikih in sobotah. Avtobus pa bo ustavljal med drugim pred železniško postajo, občinsko stavbo, trgovinami, pokopališčem, podjetniškim naseljem, zdravstvenim domom in podobnimi lokacijami.

V okviru avtobusnega prevoza pa bodo občanom ponudili tudi možnost prevoza na klic iz bolj oddaljenih krajev v občini, kot so na primer Kočevska Reka ter kraji v Poljanski dolini ob Kolpi. Avtobus na klic bo vozil ob torkih, sredah in četrtkih, ceno avtobusne vozovnice pa bodo odmerjali glede na razdaljo in se bo gibala med dvema in petimi evri. Pogoj za prevoz na klic sta vsaj dva potnika, je še povedal Prebilič.