Lipa v Spodnjih Pirničah. Foto: BoBo/Borut Živulović
Lipa v Spodnjih Pirničah. Foto: BoBo/Borut Živulović
V nekdanji diskoteki Lipa spet zabave

V stavbi nekdanje diskoteke Lipa v Spodnjih Pirničah je zdaj zavod, ki deluje kot kamp. To je nova pogruntavščina Roberta Zavašnika, ki trdi, da ima za strežbo alkoholnih pijač in prirejanje glasbenih prireditev vsa dovoljenja. "Čas je, da inšpekcija, državni organi in vsi, ki so za to odgovorni, enkrat povedo javnosti, da so zadeve urejene," je povedal Zavašnik.

A številni domačini se nočejo sprijazniti s tem, da Zavašnikovi spet prirejajo glasbene dogodke in strežejo pijačo. Na njihovi strani je tudi župan Medvod Nejc Smole, ki se je sestal z državnimi inšpektorji in policisti. A po dveurnem sestanku ni dobil jasnih odgovorov, ali inšpekcijske službe sploh lahko ukrepajo proti Zavašnikovim. "Postopki niso končani, ker vsi peljejo še postopke naprej. Do takrat, do nekih končnih odločitev, niti ne moremo dajati podatkov, kaj je bilo ugotovljeno," je izjavil Smole.

Vsi državni inšpektorji so se kameri TV Slovenija izognili, komandir Policijske postaje Medvode Feliks Strehar je bil redkobeseden. Zagotovil je, da dogajanje v klubu skrbno spremljajo. "V primeru ugotovljenih kršitev ustrezno ukrepamo. Če ugotovimo kršitve z delovnega področja drugih organov, obvestimo te organe," je povedal. Do zdaj so ugotovili eno kršitev javnega reda in miru.

Glede na to, da so Zavašnikove v zadnjih mesecih večkrat obiskali tudi inšpektorji in proti njim za zdaj niso ukrepali, so ti - kot kaže - našli luknjo v zakonu. Ena izmed njihovih glasbenih prireditev poteka ta večer.

V nekdanji diskoteki Lipa spet zabave