Takole so solidarnost z Belgijo pokazali v francoski prestolnici. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Takole so solidarnost z Belgijo pokazali v francoski prestolnici. Foto: MMC RTV SLO/Reuters

V obdobju od 18. marca do vključno 24. marca je bilo na portalu oddanih 22.466 komentarjev, od tega skupno izbrisanih (neposredno in pod nadzorom) 2.970.

Karadžić kriv za genocid v Srebrenici
Belgija priznava napake v boju proti teroristom
Belgija žaluje za žrtvami napadov
Različni odzivi na obsodbo Karadžića
Zločini pod vodstvom Mladića in Karadžića
Karadžić obsojen na 40 let za genocid
Je imel morilec na podzemni železnici pomočnika?
Iz Bruslja prišla še ena skupina Slovencev
Evropske države poostrile varnostne ukrepe
Tvitanje in kultura dialoga
V Bruslju ubijali trije samomorilski napadalci
Presunljive zgodbe bruseljskih žrtev
Znana identiteta samomorilskih napadalcev
Samomorilska napadalca v Bruslju brata Bakraoui
Identificirali napadalca na letališču
Bruselj tarča terorističnih napadov
Obsodbe napada v Bruslju
Aktiv novinarjev obsoja Janšev zapis
Bruselj pretresli teroristični napadi
Pričevanje Slovenca, ki je doživel eksplozijo
Trije teroristični samomorilski napadi v Bruslju


22. marca zjutraj je v terorističnih napadih na letališču Zaventem in na podzemni železnici v Bruslju umrlo 31 ljudi, več sto je bilo ranjenih, med njimi tudi slovenski diplomat. Dva napadalca sta se na letališču razstrelila, tretji je pobegnil.

#MMCdebata
MMC-debata je rubrika, v kateri na MMC-ju vsak teden izpostavljamo najboljše oziroma najodmevnejše komentarje uporabnikov našega portala.

Policija je v belgijski prestolnici v četrtek in v petek aretirala sedem osumljencev. Odgovornost za napade je prevzela skrajna skupina Islamska država, ki je izvedla tudi novembrske teroristične napade v Parizu. Več tukaj.

Par stoletij nazaj bi krščanska Evropa stopila skupaj, napovedala vojno in naredila mir do Turčije.
Danes pa v obdobju hipsterjev in poženščenih mož bomo pač to prenašali, dokler jih ne bo dovolj, da uradno ustanovijo kalifate in bo za nas več stoletna zgodba na tem območju zaključena, njihovo zmagoslavje pa dokončno. Bravo pacifisti in levičarji.

— Peter F. 2016-03-22 08:41:08

Ok, zdaj je pa samo vprašanje ali bo Slovenija morala to doživet na Brniku ali bo ukrepala prej!

— overload 2016-03-22 08:40:34

Tragično, ampak, mogoče je bil pa ranjen celo kak EU birokrat, in bo zdaj malo premislil o tem protipravnem kulturnem bogatenju, proti volji in dobrobiti avtohtonih državljanov EU in njegovih posledicah
Eksperimenti se končajo v kaosu!
Spoštujejo naj se zakoni o meji in volja državljanov EU pa bo mir!
Za to so postavljeni naši politiki in mediji, nismo mi za njih, kot poskusni zajčki!
Nočemo stanja Bližnjega vzhoda v Evropi! Ni nam vseeno za prihodnost naših otrok!

— pašeresje 2016-03-22 08:49:29

Mogoče še en zbrisan ali cenzuriran koment z moje strani, a morda....Kakorkoli, to, kar se dogaja, je predvidel prvi Orban (madžarski premier), pa so ga vsi mediji etiketirali kot rasista, ki sovraži drugačne. Moramo vedeti, zakaj je prišlo do tako masovne imigracije (že prej so ljudje skušali priti v EU, a zaradi dela & boljšega življenja). Koga kriviti? Predvsem ZDA Establishment (t.i. Elita), sestavljen iz najmočnejših (finančno) družin, kot Rotchild, Rockefeller, Morgan in podobno, ki jkontrolirajo Wall Street, tiskanje Dolarja (Fedelar Reserves, UN, World Bank, IMF,..., ki je "ustvarila" IS z nepotrebno in nelegitimno invazijo Iraka. Razrušili so mesta, iraški vojaki pa so ostali brez dela. In ISIL (na začetku je to bila t.i. Islamic State of Iraq and Lebant, kasneje ISIS, sedaj IS).jih je novačil s plačo od ukradene nafte in donacij S.Arabije, Qatara, UAE, Bahreina,...Sunitskih držav. Cilj pa je bila zrušitev Assada (legalno izvoljenega). Zakaj? Zaradi plinovoda Qatar-Turčija (preveri Wikipedijo), kateremu je le Assad nasprotoval (s tem bi njegova zaveznica Rusija bila "odrezana" od EU trga). Zato je CIA, skupaj z Mossadom, turško varnostno organizacijo , S.Arabijo, Izraelom in vazaloma Vel.Britanijo in EU začela uriti, financirati in oboroževati te ekstremiste. Za IS je nevernik VSAK, ki ni njihov, oziroma Sunit (S.Arabija, najbolj barbarska, takoj za S.Korejo je Sunitska, zato podpira IS odkrito). Vse je šlo odlično za omenjeni zahodni establishment, dokler Rusi niso prišli in naredili malce reda. In veste kaj? SE VRAČAJO bombardirat vsako frakcijo, ki krši premirje (uradni Kremlin je to izjavil danes, nič novic tukaj). Sirci imajo S-400 sedaj in me zanima, če si bo Turčija, leglo vsega zla-ERDOGAN, (Hollande: "Turčija je vse, kar Evropa ni" Nič omembe? Aja, Big Brother ali Kmetija so bolj važni!) upala spet kršiti sirski zrač.prostor (v l.2015 so kršili grškega več kot 2000-krat!). In Turčija, ki veselo trenira ekstremiste in jih pošilja v Evropo, da jo destabilizira še celo dobi (!!!) 6.8 miljarde, odpravo vizumov (a so znoreli v Bruslju?) in še druge svari. Kod da bi EU parlament namerno želel uničiti Evropo. A sedaj se Turkom vrača. Kot sem omenil, za IS so vsi smrtni sovražniki, prav tako Turki, ki so naivno mislili, da lahko kontrolirajo glavorezce. Bombni napad v Carigradu je samo začetek. Da ne omenim vojne s Kurdi, pa to, da v Rusiji komaj čakajo na napako Ankare. Potem (na žalost nas, navadnih ljudi) pa bodo res umičeni kot država. In ker so člani NATO-a (konec logike tukaj), bi ta spopad hitro lahko postal globalen, z nukl.orožjem. Za konec pa sporočilo moderatorjem. Ta članek, ki NI sovražen, bo objavljen v vsakem portalu pri nas. Upam, da imate kaj zavesti in svoje volje in niste hlapci ZDA lastnikov.. ŽIVELA SVOBODA POSAMEZNIKA!

— Novak Gregor 2016-03-22 12:24:50

17 mrtvih ... Več bomb najdenih ... V srcu evrope lahko podtakneš bombe na najbolj "varovanih" območjih ... Katastrofa!

— DeathBlow 2016-03-22 09:27:27

Dobri so, da jim uspe prinesti 2 bombi na letališče, meni še vode ne uspe :)
Lahko pa tudi, da je varnost slaba. Torej se lahko upravičeno bojim, da bo za nas ovce v prihodnje še huje.
Mogoče pa sploh ni težko prinesti eksploziv na letališče, glede na to, kdo vse dela po evropskih letališčih.....

— severnik 2016-03-22 09:02:11

Vse evropske varnostne službe so napovedale, da je velika nevarnst napadov v Belgiji in tudi nekaterih drugih državah ...
Saj je bilo večkrat na rtv dnevniku in drugih medijih.
Še malo in bomo pojav normalizirali ter napovedali kot vreme. Vreme bo ...

— B in . 2016-03-22 09:30:48

Če se razstreliš, greš takoj v nebesa, kjer te čaka 40 devic in reka melase. Če te pa preje ujamejo, te v Evropi čaka kakih 5 let zapora s Televizijo in internetom. Zraven pa te ščiti še Amnesty international. Torej nimaš kaj falit Buuuuuuum

— pkozin 2016-03-22 09:24:35


Janšev tvit buril duhove
Kar nekaj prahu pa je ta teden na dvignil tudi prvak SDS-a Janez Janša. Ta je na Twitterju novinarki TV Slovenija Eugenijo Carl in Mojco Pašek Šetinc označil za 'odsluženi prostitutki'. Aktiv novinarjev je hitro obsodil žaljiv zapis, odzvali so se tudi v uredništvu TV Koper, kjer so med drugim zapisali, da ima Janša "veliko težavo z razumevanjem tega, kaj je družbeno sprejemljivo in kaj ne." Tudi pri Svetu Evrope so Janšev tvit označili z najvišjo stopnjo pritiska na novinarje. Carlova in Šetinc Paškova sta proti Janši že vložili tožbo zaradi razžalitve. Več tukaj.

Na južni strani Alp nič novega. Brez žalitev torej ne gre. In brez Milana tudi ne.

— GUESS 2016-03-22 16:21:55

Ups, a da je Ivan Janša tokrat šel predaleč!
In to menijo Združenju novinarjev in publicistov!
Le zakaj imam občutek, da bomo kmalu dobili še tretje novinarsko društvo :)
Takšno, ki bo vedno prvo v službi resnice :)

— jurica 2016-03-23 17:39:47

Če te nekdo udari enkrat, mu ti vrni dvakrat. Saj ni prav, ampak v afektu se to zgodi. Torej, jasno in glasno mi povejte, kaj sta zagrešili novinarki, da bom razumel Janšo.

— boroč 2016-03-23 19:43:06

Slovenci, tako ne gre več, ne bodimo zadnji preostali balkanci na Balkanu.
Če Janša ne ve kaj stori politik demokratičnih vrlin v takem primeru, bi morala vedeti njegova stranka. Če ne ve SDS kaj storiti, bi morali njeni volivci. Če ne zmorete volivci bomo morali preostali Slovenci zaščititi ugled Slovenije in na volitvah množično glasovati proti takšni politiki.

— SamoRes 2016-03-24 13:19:08

Pogrešam izjavo predsednika države. Sicer pa tudi njegova retorika seksističnih izjav tudi ni daleč od te. Slovenija - ni ti pomoči!

— ivandruck 2016-03-24 13:24:22

Kdorkoli je, take izjave so znak primitivizma in tak veliki vodja tudi je. Preko trupel in kdor ni z nami je proti nam. Je prav, da tudi Evropa vidi in ga spozna v pravi luči. Nekdo je napisal izjavo Omana, da se levici ni treba bat za uspeh, dokler ima desnica takega vodjo. Se strinjam.

— lojal 2016-03-24 13:33:57

Bi branili Janšo, če bi bila katera od novinark vaša hči, mati, žena..?
In kako bi se Janša odzval, če bi s prostitutko zmerjali njegovo ženo?

— nopasaran 2016-03-22 18:39:58

Vsem zelim vesele in blagoslovljene praznike, pozabimo na zdrahe in prezivimo par dni v miru z ljubljenimi.

— zelenko 2016-03-24 22:13:01


Karadžić obsojen na 40 let zapora
V četrtek je na našem portalu veliko pozornosti požela tudi vest, da je haaško sodišče nekdanjega političnega voditelja bosanskih Srbov Radovana Karadžića obsodilo na 40 let zapora za genocid v Srebrenici in vojne zločine med vojno v BiH-u. Odziv na obsodbo je bil različen. Več tukaj.

Vsakršnokoli opravičevanje Karadžića je človeka nevredno početje. Bil je pretkan morilec, skipaj z ostalimi, ki je povzročil gorje stotisočim.
V zaporu mora ostati do bridkega konca.

— maxbernie 2016-03-24 07:40:20

Sam sem Srb in sem prepričan, da bi Karađić moral dobiti dosmrtno obsodbo ali pa električni stol. Za takšna dejanja ne sme biti nikakršnih opravičil. Konec koncev smo vsi ljudje iz kosti, mesa.. Takih ljudi, ki povzročajo grozo, svet ne potrebuje. Vsak, ki je željan pobijati druge ljudi in širiti sovraštvo, si ne zasluži živeti na tem svetu, pa ni važno a gre za srba, hrvata, slovenca, bosanca, muslimana, kristjana...

— noleee 2016-03-24 16:02:19

Ne podpiram in nikoli nisem podpiral ne Miloševića, ne Karadžića ne Mladića ne Šešelja. Neke stvari pa je potrebno razumeti.
Haaško sodišče ime tri naloge oziroma tri poslanstva.
Prvo naloga je obsoditi vse, ki so delovali proti interesom zahoda in pritem tudi storili vojne zločine. Tukaj spadajo predvsem zgoraj omenjeni Srbi.
Druga naloga je, oprostiti oziroma oprati krivde vse, ki so delovali za interese zahoda in pritem tudi storili vojne zločine. Tukaj spadajo Gotovina, člani UCK in podobni.
Tretja naloge pa je, popolnoma ignorirati vojne zločine oseb, ki so delovali za intrese zahoda. Tukaj spadajo Bush, Blair in podobni.
Veliko ljudi pozablja, da Haaško sodišče ni sodišče, ki sodi tistim, ki naj bi začeli vojno. Haško sodišče je sodišče za vojne zločine. In tu sploh ni pomembno kdo je začel vojno. Zato se mu reče Mednarodno sodišče za vojne zločine in ne mednarodno sodišče za začetnike vojn. Nedolžni pobiti civilisti niso nič manj ali več krivi, neglede na to na kateri strani so.
Zaradi zgoraj omenjenih dejstev, trdim, da Haaško sodišče ni nikakršno sodišče, ampak da obstaja zgolj zato, pripomore zahodu pri podreditvi samostojnih držav. Vsak, ki je vsaj povprečno inteligenten, vidi, da je po razpadu Jugoslavije celotnen Balkan že podrejen in da si vse kar je vredno že lastijo zahodne multinacionalke.

— rampage 2016-03-24 10:38:18

Kolikor jaz razumem, je Karadžič hotel, da bi bili muslimani (Bošnjaki) del neke velike Srbije.
Če pa tega nočete, je rekel, vas bomo pobili! Čisti zločinec!
Tisti, ki so z vrhov nad Sarajevom streljali s topovi in tanki na civiliste v mestu, so 100% zločinci.
Tisti, ki je ubijal, ko se je branil, pač ne more biti zločinec, razen, če se je spravil na civiliste druge narodnosti. Uboj civilista je vedno zločin.

— Trojan Kotnik 2016-03-24 20:49:05

Evo, spet ne bo nobenim prav. Enim ker je obsojen, drugim pa ker ni dobil dosmrtne.
Konc je. Zdaj pa končajmo to in mir. Gre za zapahe in nikoli več ne pride ven.

— Prismuknjen 2016-03-24 16:10:22

V obdobju od 18. marca do vključno 24. marca je bilo na portalu oddanih 22.466 komentarjev, od tega skupno izbrisanih (neposredno in pod nadzorom) 2.970.

Karadžić kriv za genocid v Srebrenici
Belgija priznava napake v boju proti teroristom
Belgija žaluje za žrtvami napadov
Različni odzivi na obsodbo Karadžića
Zločini pod vodstvom Mladića in Karadžića
Karadžić obsojen na 40 let za genocid
Je imel morilec na podzemni železnici pomočnika?
Iz Bruslja prišla še ena skupina Slovencev
Evropske države poostrile varnostne ukrepe
Tvitanje in kultura dialoga
V Bruslju ubijali trije samomorilski napadalci
Presunljive zgodbe bruseljskih žrtev
Znana identiteta samomorilskih napadalcev
Samomorilska napadalca v Bruslju brata Bakraoui
Identificirali napadalca na letališču
Bruselj tarča terorističnih napadov
Obsodbe napada v Bruslju
Aktiv novinarjev obsoja Janšev zapis
Bruselj pretresli teroristični napadi
Pričevanje Slovenca, ki je doživel eksplozijo
Trije teroristični samomorilski napadi v Bruslju