Ta teden je bilo zelo pestro v slovenskem nogometu. Foto: www.alesfevzer.com
Ta teden je bilo zelo pestro v slovenskem nogometu. Foto: www.alesfevzer.com
Zaradi afer črna pika nad nogometno sezono
Srce in ogenj na tribunah
Olimpija po porazu Maribora na pragu naslova
Izjava Mandarića o aferi "ponujene premije"
Udovič, Hosta o domnevni obljubljeni nagradi Celju
Mariborski navijači zaploskali Rudarju
Mandarić: To je absurd, parodija!
Po derbiju kratek stik med navijači in policijo
Kronaveter nezadovoljen s taktiko v 2. polčasu
Tudi navijači na večnem derbiju opozorili nase
Prvi odzivi iz obeh taborov po večnem derbiju
Milovanović in Židan po derbiju v Stožicah
Maribor s preobratom osvojil Stožice

V slovenski športni javnosti je v zadnjem času v ospredju nogomet. Maribor in Olimpija se borita za naslov državnega prvaka, vse skupaj pa so v zadnjem tednu spremljale tudi obnogometne dejavnosti.

#MMCdebata
MMC-debata je rubrika, v kateri na MMC-ju vsak teden izpostavljamo najboljše oziroma najodmevnejše komentarje uporabnikov našega portala.

V soboto so športni navdušenci vendarle dočakali težko pričakovani zadnji večni derbi sezone v Stožicah. Praznik nogometa, ki so ga v izdihljajih srečanja dobili Mariborčani, potem ko so gostitelji povedli in po golu Roka Kronavetra večji del tekme vodili z 1:0.

Deset minut pred iztekom rednega dela srečanja je z bele točke izid poravnal Milivoje Novaković, zmago pa je vijoličastim v 94. minuti priboril Marcos Tavares. S tem so se Mariborčani na prvenstveni lestvici točkovno izenačili z zeleno-belimi. Več tukaj.

Hvala vam Ljubljančani za tole. Fantastično, noro vzdušje. Tudi pred tekmo nisem imel nobenih težav zato ker sem navijač Maribora. Prav lepo je bilo videti kako so ljudje živčni zaradi našega nogometa in ne zaradi tujega. Sedaj pa malce na tekmo. Sramotna, luzerska predstava Maribora v prvem polčasu. Mene je bilo sram kaj ste delali iz naših igralcev. V slabi igri je prednjačil predvsem Derviševič, ki bi že davno moral ostati brez pogodbe. Pametno ste pritiskali na naše zelo slabe katastrofalne boke. Vseeno moram tukaj pohvaliti res odlično predstavo Defendija in Šmeja. Defendi je na trenutke pokrival tri igralce. Potem je naš kvazi trener končno spremenil postavo. In ta postava Maribora je tista, ki zmaguje, ne drvarska postava Zahoviča. Brez vsakršnega pardona Vršiča lahko proglasim za igralca tekme. Res odlično je igral. Skomina je po mojem mnenju odsodil odlično. Pustil je nekatere duele nepiskane, ni bil na piščalki za vsak drek. Tudi tam ko bi Finka moral izključiti mu je dal raje rumen karton. Roka je bila brez dvoma, če je bila v kazenskem pa nisem videl. Maribor je realno imel več sreče kot pameti zato pozivam našo stroko naj se ne napihuje preveč. Tale zmaga je samo skrila naše kronične težave in absolutno nisem zadovoljen. Olimpija bi nas z resnim napadalcem v prvem polčasu z lahkoto razmontirala. Prvenstvo se bo odločilo na koncu, kar je konec koncev tudi prav. Še vedno ste prvi in brez težav ostanete prvi. Viole so pa primitivci težki, me je bilo kar sram. Še na veliko takih nogometnih praznikov

— juk 2016-05-07 23:12:09

Maribor ni vstal od mrtvih temveč se je Olimpija pokopala. Dokaj tipično za klube nevajene zmagovanja in lovorik. Ne zgodi se vsako leto ´Leicester´.
Izkušnje Maribora so neprecenljive, njihova rutina zadetkov v podaljških je impresivna.
Maribor ima res zmagovalno mentaliteto, kar za zeleni klub brez duše ne moremo reč.

— daryankoff 2016-05-07 23:28:46

Olimpija v prvem polčasu povsem nadigra Maribor in potem misli, da bo uspela z bunkerjem v drugem polčasu dobiti tekmo, res ne vem kaj delajo ti trenerji ali so res vsi takšni idioti, da vedno znova ponavljajo to kar se v 90% izkaže za neuspešno, povsem prav je da so izgubili, samo ne vem zakaj so zamenjali edinega trenerja , ki je bil sposoben Olimpijo pripeljati na vrh in to je Pušnik, prepričan sem , da on ne bi tako neumno postavil igre v drugem polčasu, vse čestitke Mariboru , če so Ljubljačani bedaki pač naj ostanejo bedaki.

— patria 2016-05-07 22:25:46

Kratek stik med policijo in navijači
V torek sta se nato na spletnem mestu YouTube pojavila amaterska posnetka po koncu tekme, kjer je nastal kratek stik med navijači ljubljanskega kolektiva in posebnimi policijskimi enotami. Na prvem pripadniki posebnih policijskih enot večkrat uporabijo solzivec zoper nekaj navijačev, na drugem navijači, ki še uro po koncu srečanja niso smeli zapustiti stadiona, pripadnike posebnih policijskih enot škropijo z vodo. Na vse skupaj sta se odzvali navijaška skupina Green Dragons kakor tudi Policijska uprava Ljubljana. Več tukaj.

V Sloveniji navijači klofutajo igralce, jim slačijo drese in policiji moralce pišejo, ko hkrati vanje mečejo trde predmete.

Oblast ima moj glas, da zradira vse te navijaške skupine (Viole in Dragonsi predvsem). Če ne znajo normalni člani vajeti prevzeti, nimajo pravice do obstanka. Zakaj pa navijači v rokometu znajo brez incidentov navijat?

— Binder Dandet 2016-05-10 12:09:44

nekaterim pa ni vse jasno... zdaj ko so morali čakati eno uro je napaka... če bi jih spustili prej in bi se zunaj sklofali bi bila napaka... in v bistvu vsak drug naredi napako samo mi navijači ne.... tu lahko povem, da je 80 tisoč gledalcev z lahkoto obvladati... vendar je poudarek na gledalcih in ne junakom, ki se takoj poženejo zadenjsko v tek...

in garantiram vam, da če bi nekaj let bilo na tribunah miroljuben red, potem bi tudi z roko v roko šli navijači obeh moštev po koncu tekme iz stadiona....

sam tudi hodim na tekme in teh težav s policijo nimam.... mogoče sem smotan....

p.s. najbolj smešno mi pa je.... posnetek s solzilcev... pred policaji pa ene stvari (podobno odtrganim stolom)... zakaj tudi to ne objavite - povod.... aja povod je bil, da so vas zadržali, da ne pride do morebitnega incidenta na ulici, kjer se odvija promet, kjer so lokali, izložbe, trgovine, turisti itd... samo ja, nedgovornost policajev je uporaba solzilcev (poznam veliko specialcev, ki je prišla ravno v soboto zvečer v stožice, da bo delala štalo takoimenovanim navijačem in ne, da preživi družinski sobotni večer.... smešni ste...)

— jure 2016-05-10 12:26:24

Stare pred 50dnevi vpije v mikrofon, kakšno vzdušje ko so gorele bakle. Tukaj je to kontra.
Na tekmi je bilo vrhunsko vzdušje odlična kulisa, z izjemo Viol, ki bi morale biti odstranjene s stadiona zaradi metanja pirotehnike na igrišče. POLICIJA PRVIČ ZATAJI.
Po tekmi so se gostujoči navijači zadrževali na tribunah stadiona po tekmi, medtem ko so na drugi strani domači Green Dragonsi bili zaradi njih prisiljeni čakati. Zato so se začela preskakovanja ograj nekaterih GD in Viol. POLICIJA DRUGIČ ZATAJI, ker ni uspela primerno odstranit gostujočih navijačev s tribun.
Po odhodu gostujočih navijačev s tribune je policija neupravičeno predolgo zadrževala domače navijače, ker niso bili pripravljeni na to, da LPP ni hotel odpeljati Viol in so zato morali organizirati spremstvo do železniške postaje. Neodgovorno zadrževanje brez dajanja informacij o času izpustitve. POLICIJA TRETJIČ ZATAJI.

Se še kdo sprašuje, da so bili navijači besni, če so bili na stadionu od 19:30 do 23:30? Po tem ko so zaprli kioske s hrano in pijačo. Vsi so želeli na pivo, nekaj pojest, domov itn. Nihče se tega ne vpraša. Ti isti ljudje (in ne živali, horda, ...) bojo že čez dober dan in pol podpirali isto ekipo v Velenju in pripravili izjemno kuliso. Takrat ne bo nihče ničesar omenil. Šlo bo za iste ljudi, ki spremljajo Olimpijo že vrsto let in ni to španska liga ko se na tekmah Barce ali Reala izmenja milijone ljudi. Potem se vprašaš, kdo je tu nor?

— Luka 2016-05-12 23:24:26

Premije za zmago v Ljudskem vrtu?
V sredo zjutraj je nato odjeknila novica, ki jo je v javnost lansiral časopis Dnevnik. Pri Olimpiji naj bi februarja pred tekmo Maribora in Celja celjskim nogometašem ponudili premije za zmago v Ljudskem vrtu. V Dnevniku so zapisali, da so predstavniki Olimpije pred tekmo 23. kroga celjskim nogometašem za zmago nad vijoličastimi ponujali 6.000 evrov. Celjani so po besedah predsednika Stevana Đorđevića nespodobno ponudbo zavrnili. Sledili so odzivi Celja, Olimpije in Nogometne zveze Slovenije. Več tukaj.

In kako bi teh 6000€ garantiralo zmago Cejanov?

— Shantorian 2016-05-11 09:56:55

Jaz zastopim, da nekoga podkupiš, da izgubi. Ampak kako pa nekoga podkupiš, da zmaga. Dobro,lahko ga motiviraš. Zdaj edino, če ni vsak igralec Celja, ponudil pol svoje nagrade(150 ecrov) igralcu Mariboda, na naj tekmo namerno izgubijo.
Bolano, res. :P

— Anton Mavrič 2016-05-11 10:01:34

Nespodobno, zakaj? To ni podkupnina ampak nagrada.

Se kdo še spominja, kako je slovaška ponudila neko vsoto vsakemu igralcu San Marina, v primeru da bi premagali Slovenijo? To je bilo takrat vse javno obljavljeno, tudi povedano je bilo da to nikakor ni koruptivno dejanje.

Res ne razumem te afere.

— bubista 2016-05-11 10:05:56

Polom Maribora, Olimpija na +3
Tistega dne je sledil razburljiv 34. krog Prve lige Telekom Slovenije. Oba vodilna kluba sta v boju za naslov prvaka potrebovala poln izkupiček točk s svojih tekem. Olimpija je svoje delo opravila z odliko, v Celju je na težkem gostovanju slavila s 3:1, Maribor pa si je privoščil velik spodrsljaj - potem ko je v Ljudskem vrtu proti Rudarju vodil z 1:0 in 2:1, je na koncu srečanje celo izgubil z 2:3. Zmago je Velenjčanom v sodnikovem dodatku priboril Nikola Tolimir. Več tukaj.

Zaklente garderobo. Viole grejo.....

— nopasaran 2016-05-11 17:55:46

Evo zarota vseh zarot: Olimpija je podkupila Maribor ...

2016-05-11 18:04:05

Kot razumen navijač Maribora čestitam Olimpiji za zaslužen (skorajšnji) naslov prvaka. Letos ste si ga zaslužili. Vso srečo v Evropi, navijal bom za vas. Upam, da ne bo sledila množična razprodaja in da bo Olimpija tudi naslednjo sezono dober in uspešen klub, kajti to naša liga krvavo potrebuje.

Pri Mariboru pa bo treba veliko stvari urediti, prečistiti ekipo in morda tudi vodstvo, in začeti graditi na novi, pomlajeni ekipi. Zdaj je zlati čas za to, saj tak več ne gre.

— Gaius Julius 2016-05-11 20:31:48

Zaradi afer črna pika nad nogometno sezono
Srce in ogenj na tribunah
Olimpija po porazu Maribora na pragu naslova
Izjava Mandarića o aferi "ponujene premije"
Udovič, Hosta o domnevni obljubljeni nagradi Celju
Mariborski navijači zaploskali Rudarju
Mandarić: To je absurd, parodija!
Po derbiju kratek stik med navijači in policijo
Kronaveter nezadovoljen s taktiko v 2. polčasu
Tudi navijači na večnem derbiju opozorili nase
Prvi odzivi iz obeh taborov po večnem derbiju
Milovanović in Židan po derbiju v Stožicah
Maribor s preobratom osvojil Stožice