Slovenci bi se morali na začetku junija za vozovnico v Egipt na dveh tekmah pomeriti s Srbijo, a so dodatne kvalifikacije zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedane.

Slovenija bo igrala na 27. svetovnem prvenstvu, ki ga bo med 14. in 31. januarjem 2021 gostil Egipt. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija bo igrala na 27. svetovnem prvenstvu, ki ga bo med 14. in 31. januarjem 2021 gostil Egipt. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenci januarja četrti na Švedskem
To pomeni, da so se na podlagi vrstnega reda z EP-ja 2020 na SP prebili tudi Slovenci, ki so bili na januarskem turnirju na Švedskem četrti. Ob Slovencih bodo iz Evrope na SP-ju igrali še Nemci, Portugalci, Švedi, Avstrijci, Madžari, Francozi, Španci, Hrvati, Norvežani in Danci.

Tudi Slovenke že na EP-ju
Odpovedane so tudi preostale kvalifikacije za ženski EP 2020, ki ga bosta med 3. in 20. decembrom gostili Danska in Norveška. Kot so sporočili z EHF-a, bodo na EP-ju igrale ekipe na podlagi vrstnega reda z EP-ja 2018, in sicer Francija, Rusija, Nizozemska, Romunija, Švedska, Madžarska, Črna gora, Nemčija, Srbija, Španija, Slovenija, Poljska, Češka, Hrvaška ter gostiteljici Norveška in Danska. Žreb skupin bo 18. junija na Dunaju.

Olimpijske kvalifikacije med 6. in 9. januarjem 2021
Kar pa zadeva olimpijske kvalifikacije, bodo pri moških Nemčija, Francija, Norveška, Portugalska, Slovenija in Švedska kvalifikacije igrale med 6. in 9. januarjem 2021, kar tudi sicer sovpada z reprezentančnim terminom. Podrobnosti bo EHF razkril do žreba kvalifikacijskih skupin za EP 2022, ki bo na sporedu 16. junija. Slovenci bi morali pot na olimpijske igre v Tokiu loviti na turnirju med 19. in 21. aprilom v Berlinu, kjer bi bili poleg Nemcev nasprotniki Slovencev še Švedi in Alžirci.

Na zaključnem turnirju Barcelona, PSG, Kiel in Veszprem
Izvršni odbor EHF-a je potrdil, da bo zaključni turnir Lige prvakov 28. in 29. decembra v Kölnu. Vse tekme osmine in četrtfinala so odpovedane, tako da bodo tam igrali najboljši po skupinskem delu: Barcelona Jureta Dolenca, Pariz Saint-Germain, THW Kiel Mihe Zarabca in Veszprem Dragana Gajića, Gašperja Marguča, Blaža Blagotinška in Boruta Mačkovška. Ženska Liga prvakinj naj bi se končala na začetku septembra v Budimpešti. Če četrtfinala ne bo mogoče odigrati, potem bodo na zaključni turnir uvrščeni Metz, Esbjerg, Györi in Brest.

Slovenski rokometaši že na SP-ju