Račun za njeno nastanitev je poravnala občina, razkrivamo pa tudi nov račun, ki ga je Marini prav tako plačala občina. Gre za račun za prenočitev konec maja lani, ko so v hotelu prenočili ministrica, njena sinova in še ena oseba blizu družini Pivčeve.

Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

V petek, 31. maja 2019, je bila v Izoli velika fešta. Slavili so vino, oljke in ribe, podeljevali nagrade, izbranci pa so potem še večerjali z županom. V središču pozornosti je bila njegova strankarska kolegica – kmetijska ministrica, v Izoli sta jo spremljala sinova in sinova prijateljica.

Sorodna novica Strankarski kolegi čakajo pojasnila. Pivčeva: "Živimo v času politične histerije."

Noč, samo eno noč, so prespali v hotelu Marina. In zdaj vzporednice, ki bi jih bolj težko imeli za naključja. Prav za noč z 31. maja na 1. junij lani je občina hotelu plačala račun za štiri osebe, znesek 270 evrov.

Na njem sicer ni imen, je pa račun, ki smo ga videli, knjižen pod geslom Delegacija na prazniku vina, oljk in rib. Si je ministrica že lani privoščila, da njej in družini podaljšan konec tedna na Obali plača strankarski kolega?

Če je bilo tako, se je ta njena praksa očitno nadaljevala. In ne samo v Izoli. Bilo je očem javnosti skrito, vse do Vinakrasa, afere, ki je šla v razsežnosti, da si ne bi bilo dobro privoščiti še kakšne. In tako so očitno v Izoli prejšnji teden popravljali račun za ministričino letošnje junijsko prenočevanje, na katerem so bila tudi imena njenih otrok.

"Popravili smo izrecno na zahtevo občine," je za našo televizijo po telefonu pojasnil direktor hotela Marina Branko Seljak.

Zahteva je v hotel prišla s klicem vodje občinske službe za nabavo in javna naročila, ki ga je s seboj na občino pripeljal župan Markočič. "Ni bil v skladu z naročilnico. Na naročilnici ni pisalo imen, mi smo to popravili, znesek je ostal isti," pravi Seljak.

Da so zadovoljili občino, so morali torej s starega računa odstraniti imena. "Nisem bil ravno navdušen nad dejanji, ki so se zgodila v zvezi s popravljanjem računa," priznava direktor.

Pa je običajno, da v hotelu popravljajo račune? "Taki primeri so morda trije, štirje na leto," odgovarja prvi mož hotela.

Sorodna novica KPK: Funkcionarji so dolžni prijaviti tudi "nematerialna darila", kot so storitve

Navdušen ali ne, popravke bodo morali tudi v Marini pojasniti KPK-ju, na občini molčijo z županom vred. Tako jih ne moremo vprašati, zakaj lažejo, da so prenočitev plačali varnostnikoma.

Z Generalne policijske uprave (GPU) so nam pred nekaj urami namreč sporočili, da je strošek dvodnevne nočitve varnostnikov znašal 250 evrov, prek spletnega portala booking.com pa ga je s službeno kartico plačal eden od varnostnikov. Kje sta spala, je tajnost. Očitno so na občini z lažjo hoteli upravičiti plačilo sobe, kjer sta v resnici bila ministričina sinova.

Ki se, ko ministrica na obiske zraven pelje še družino, kar ni redka praksa, prevažata v policijskih avtomobilih. Na policiji pojasnjujejo, da je z vidika taktike in metodike varovanja to najbolj smiselno, sicer ne bi mogli dovolj ustrezno varovati ministrice.