Harrison Ford bo še petič stopil v čevlje pustolovskega arheologa Indiane Jonesa. Foto: AP
Harrison Ford bo še petič stopil v čevlje pustolovskega arheologa Indiane Jonesa. Foto: AP

"Med vajo prizora pretepa je Harrison Ford utrpel poškodbo rame," so sporočili iz Disneyja. "V času, ko zdravniki še zdravijo poškodbe, se bo produkcija nadaljevala, urnik snemanja pa bo v prihodnjih tednih prilagojen."

Kako težka je poškodba, ni znano, ni pa to prvič, da se je Ford med snemanjem poškodoval. Tako je denimo utrpel resnejšo poškodbo hrbta na snemanju filma Indiana Jones in tempelj smrti, med snemanjem Vojne zvezd pa si je poškodoval nogo.

Večkrat preložili snemanje

Produkcija Indiane Jonesa 5 se je začela ta mesec v Veliki Britaniji. Podrobnosti zgodbe še niso razkrili, vsekakor pa Ford znova prevzema ikonično vlogo drznega in karizmatičnega arheologa. Igralsko zasedbo dopolnjujeta Phoebe Waller-Bridge in Mads Mikkelsen.

Snemanje petega dela Indiane Jonesa so že večkrat preložili, po zadnjih podatkih pa naj bi v kinematografe prispel 29. julija prihodnje leto. To je skoraj 15 let po zadnji izdaji, Indiana Jones in kraljestvo kristalne lobanje (2008), in več kot 40 let po izvirniku, Lov za izgubljenim zakladom (1981).

Steven Spielberg, ki je režiral prve štiri dele franšize, je bil sprva predviden tudi za petko, a je lani predal režisersko taktirko Mangoldu. Ostaja pa del franšize kot producent.