Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Onesnaževanje - Arhiv

Inšpektorji v moravškem Termitu niso odkrili nepravilnosti

Ponedeljkov izredni nenapovedan inšpekcijski pregled, ki sta ga opravila pristojni inšpektor in direktor Inšpekcije za okolje in naravo Inšpektorata RS, v družbi Termit ni razkril nepravilnosti, so sporočili z ministrstva.

Kako brez plastike kupovati sadje in zelenjavo?

Trgovinska zbornica Slovenije in vlada, natančnejše ministrstvo za okolje in prostor, sta se skupaj "odločno podali" v boj proti lahkim plastičnim vrečkam na blagajnah slovenskih trgovin. A enotnih rešitev nista našli.

Foto: V Mariboru odprli prvo trgovino brez embalaže

Na mali tržnici na Kidričevem trgu danes vrata odpira prva trgovina brez embalaže v Mariboru, ki so jo poimenovali Zelena japka.

Po požaru: Salomon lahko v Lenartu znova obdeluje odpadke

Okoljska inšpektorica je podjetju Salomon dovolila izvajanje dejavnosti v sortirnici nenevarnih odpadkov v Lenartu.

Za odpadne sveče bodo po novem morali poskrbeti prodajalci

Veljati je začela spremenjena uredba o odpadnih nagrobnih svečah, ki obveznost zagotavljanja predelave odpadnih sveč prenaša z zbiralcev na proizvajalce oz. prodajalce sveč. Uvaja tudi finančno jamstvo.

V 150 pregledih okoljevarstvenih dovoljenj le tretjina brez kršitev

Inšpektorji inšpektorata za okolje in prostor so od lanskega septembra pregledali okoljevarstvena dovoljenja pri skoraj 150 imetnikih. Dobra tretjina jih je delovala skladno z veljavnim dovoljenjem, pri drugih pa so izrekli ukrepe.

Mikroplastika potuje tudi z vetrom

Znanstveniki so doslej domnevali, da majhni delci plastike po svetu "potujejo" predvsem po rekah in morjih, analize v francoskih Pirenejih pa so pokazale, da jih daleč nosijo tudi zračni tokovi.

V veljavi nova dajatev za odjavljeno vozilo

Od danes naprej je treba za odjavljeno vozilo plačati posebno dajatev. Plačati ga bodo morali tisti, ki so vozilo odjavili, a ga po enem letu niso znova registrirali ali pa predali v razgradnjo pooblaščenim izvajalcem.

Iz Drave potapljači potegnili manj nesnage kot po navadi

Potapljači so v sklopu dogodkov ob svetovnem dnevu voda izvedli že 27. mednarodno čistilno akcijo EKO Drava. Reko so čistili v različnih krajih, med drugim v Dravogradu, na Ptuju, v Varaždinu in Mariboru.

Gibanje Mladi za podnebno pravičnost zahteva: Prehod na večinoma rastlinsko hrano, zaprtje Teša 6, kolektivne prakse ...

Gibanje Mladi za podnebno pravičnost je oblikovalo pet konkretnih ukrepov, ki jih bo v petek naslovilo na odločevalce v okviru "Podnebnega štrajka".

Mladi pred Podnebnim štrajkom: "Gre za najpomembnejše vprašanje našega časa"

"Ne stavkamo zato, da lahko zamudimo pouk. Mladi se aktiviramo, in to ni enkraten dogodek," je pred t. i. Podnebnim štrajkom v Ljubljani poudarila Gala Alica Ostan Ožbolt.

Zaradi onesnaženega zraka v letu 2015 po svetu umrlo 3,4 milijona ljudi

Ameriška raziskava je ugotovila, da je za posledicami onesnaženega zraka leta 2015 po svetu umrlo okoli 3,4 milijona ljudi, od tega je mogoče 385.000 smrti pripisati ozonu in onesnaženju s prašnimi delci zaradi prometa.

Prodaja plastičnih vrečk v trgovinah le še do septembra

Minister za okolje in prostor Jure Leben se je v sredo sestal s trgovci. Osrednja tema pogovora so bile plastične vrečke in dogovorili so se, da jih na prvi letošnji šolski dan po trgovinah ne bo več mogoče kupiti.

Kemis znova obratuje: "Ponovnega požara, kot je bil maja 2017, ne more več biti"

Kemis je končal sanacijo po požaru in nadgradil požarni sistem, ob tem pa znova zagnal obratovanje v skladu s starim okoljevarstvenim dovoljenjem. Požara, kot se je zgodil maja 2017, ne more več biti, je zatrdil direktor Boštjan Šimenc.

Dodatne analize v Moravčah, za krivo prijavo Leben napoveduje tožbo

Inšpektorji bodo pregledali območje nekdanjega odkopa Drtija v lasti družbe Termit. Minister Jure Leben je naročil nova strokovna in neodvisna merjenja, če se bo prijava Občine Moravče izkazala za krivo, pa bo ministrstvo proti njej sprožilo tožbo.

Geološki zavod o Moravčah: Balažic "populistično degradira stroko"

Direktor Geološkega zavoda Slovenije Miloš Bavec je zatrdil, da so izjave župana občine Moravče Milana Balažica glede meritev in vzorčenja neresnične in da predstavljajo hud napad na zavod in geološko stroko.

Okoljsko ministrstvo: Tla na pogorišču v Zalogu so še vedno onesnažena

Tla na dveh zemljiščih v neposredni bližini pogorišča obrata Ekosistemi v Zalogu pri Straži so po letu in pol še vedno močno onesnažena s kovinami in fekalijami.

Zrak ponekod visoko onesnažen s PM10, pirotehnika ga še slabša

Agencija za okolje opozarja na visoko raven onesnaženosti zraka z delci PM10 v Ljubljani in Novem mestu, v drugih večjih mestih je zmerna, na Primorskem nizka.

DZ: Poslanci naklonjeni interventnim ukrepom na področju odpadne embalaže

Poslanci so na nadaljevanju redne seje obravnavali predlog interventnega zakona o ukrepih za ravnanje z odpadki, s katerim želijo pri ministrstvu za okolje urediti težavo nakopičene odpadne embalaže.

Dogovor o uresničevanju pariškega podnebnega sporazuma sklenjen

Na podnebni konferenci COP24 v Katovicah so predstavniki skoraj 200 držav po večdnevnih pogajanjih vendarle sklenili dogovor o pravilih za izvajanje pariškega sporazuma iz leta 2015.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11