Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Onesnaževanje - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kerozin na območju Hrastovelj zaznali v dveh vrtinah

Po nesreči tovornega vlaka, ki se je zgodila pred tremi tedni, so v vrtini na najbolj prizadetem območju našli kerozin.

Slovenski trgovci pripravljeni na zmanjšanje plastike. V Avstriji zadržani.

Letos je začela veljati evropska direktiva o zmanjšanju uporabe plastičnih vrečk. Brezplačnih nosilnih plastičnih vrečk tako ni več, še vedno pa jih je mogoče kupiti. Kakšne so izkušnje trgovcev in kako so se na spremembe odzvali v sosednji Avstriji?

Pripravljeni na prestrezanje izlitega kerozina v Hrastovljah

Po izlitju kerozina iz tovornega vlaka v predoru pri Hrastovljah so pristojne službe in koncesionar pripravili niz preventivnih ukrepov, da bi preprečili onesnaženje Rižane ob dežju. Pomoč je ponudil tudi istrski vodovod Buzet.

Ali bodo zaščitne folije preprečile onesnaženje vodnega vira?

Napomembneje je, da se izvedejo vsi možni ukrepi, da kerozin ne pride do vodnega vira, je ob položitvi zaščitnih folij v železniškem predoru pri Hrastovljah poudaril okoljski minister Simon Zajc.

Bržan: Možnost, da je vodni vir onesnažen, je z vsakimi padavinami večja

Istrski župani so okoljskemu ministru Simonu Zajcu predstavili dva predloga novega vodnega vira, iz katerega bi oskrbovali slovensko Istro. Skrbi jih, da z deževjem konec tedna lahko razliti kerozin, onesnažil edini vodni vir v vodnem zajetju Rižane.

Nadzor pri Hrastovljah pokazal, da se proga ne poseda

Železniško progo Divača-Koper, po kateri je po torkovi nesreči tovornega vlaka znova stekel promet, so na Slovenskih železnicah (SŽ) že večkrat pregledali in ugotovili, da je dovolj utrjena in da se ne poseda. Bodo pa tudi danes nadaljevali monitoring.

Progo Divača-Koper naj bi odprli ob 9. uri

Po torkovem iztirjenju tovornega vlaka in izlitju kerozina pri Hrastovljah naj bi promet po železniški progi Divača-Koper znova stekel ob 9. uri, so sporočili s Slovenskih železnic. Odprtje proge so najprej načrtovali v petek opoldne, nato okoli polnoči.

Vzorci mivke v vrtcu po požaru v Fragmatu niso onesnaženi

Analiza vzorcev mivke iz Vrtca Martina Krpana v Cerknici ter solat v Cerknici in Begunjah, ki so jih odvzeli po požaru v Fragmatu v Podskrajniku pri Cerknici, je pokazala, da so tako mivka kot vrtnine in sadje, ki niso vidno onesnaženi, varni za uporabo.

Zajc napovedal pomoč in podporo Rižanskemu vodovodu

Po iztirjenju tovornega vlaka v predoru Hrastovlje, pri čemer je izteklo 10 tisoč litrov kerozina, intervencija poteka po načrtih. Po odstranitvi vagonov bodo delavci odstranili še onesnaženo zemljino, je po obisku dejal minister Simon Zajc.

Zrak ni onesnažen, a gasilci poročajo o glavobolih

Podatki o kakovosti zraka, izmerjeni dopoldne na mobilni postaji pri osnovni šoli v Begunjah pri Cerknici, so primerljivi z vrednostmi, izmerjenimi na drugih merilnih postajah po državi, so sporočili z ministrstva za okolje in prostor.

Za osem olimpijskih bazenov odpadkov obtičalo v bioplinarni

Lendavska bioplinarna v stečaju ne deluje že dobro leto. V njej je ostalo za osem olimpijskih bazenov odpadkov, ki jih najemnik ni izpraznil. Kot kaže, jih bo na stroške davkoplačevalcev odstranila država.

Koliko odpadne embalaže se sploh lahko reciklira?

Ugotovili smo, da je polovica življenjskih potrebščin pakirana v embalažo, ki je ne recikliramo, pravi Jaka Kranjc iz okoljske organizacije Ekologi brez meja, ki je preverjala, kakšna je embalaža izdelkov, po katerih potrošniki najpogosteje segajo.

Inšpektorji v moravškem Termitu niso odkrili nepravilnosti

Ponedeljkov izredni nenapovedan inšpekcijski pregled, ki sta ga opravila pristojni inšpektor in direktor Inšpekcije za okolje in naravo Inšpektorata RS, v družbi Termit ni razkril nepravilnosti, so sporočili z ministrstva.

Kako brez plastike kupovati sadje in zelenjavo?

Trgovinska zbornica Slovenije in vlada, natančnejše ministrstvo za okolje in prostor, sta se skupaj "odločno podali" v boj proti lahkim plastičnim vrečkam na blagajnah slovenskih trgovin. A enotnih rešitev nista našli.

Foto: V Mariboru odprli prvo trgovino brez embalaže

Na mali tržnici na Kidričevem trgu danes vrata odpira prva trgovina brez embalaže v Mariboru, ki so jo poimenovali Zelena japka.

Po požaru: Salomon lahko v Lenartu znova obdeluje odpadke

Okoljska inšpektorica je podjetju Salomon dovolila izvajanje dejavnosti v sortirnici nenevarnih odpadkov v Lenartu.

Za odpadne sveče bodo po novem morali poskrbeti prodajalci

Veljati je začela spremenjena uredba o odpadnih nagrobnih svečah, ki obveznost zagotavljanja predelave odpadnih sveč prenaša z zbiralcev na proizvajalce oz. prodajalce sveč. Uvaja tudi finančno jamstvo.

V 150 pregledih okoljevarstvenih dovoljenj le tretjina brez kršitev

Inšpektorji inšpektorata za okolje in prostor so od lanskega septembra pregledali okoljevarstvena dovoljenja pri skoraj 150 imetnikih. Dobra tretjina jih je delovala skladno z veljavnim dovoljenjem, pri drugih pa so izrekli ukrepe.

Mikroplastika potuje tudi z vetrom

Znanstveniki so doslej domnevali, da majhni delci plastike po svetu "potujejo" predvsem po rekah in morjih, analize v francoskih Pirenejih pa so pokazale, da jih daleč nosijo tudi zračni tokovi.

V veljavi nova dajatev za odjavljeno vozilo

Od danes naprej je treba za odjavljeno vozilo plačati posebno dajatev. Plačati ga bodo morali tisti, ki so vozilo odjavili, a ga po enem letu niso znova registrirali ali pa predali v razgradnjo pooblaščenim izvajalcem.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12