Foto: zdravadruzba.si
Foto: zdravadruzba.si

V gibanju so prepričani, da delovanje njihovega predsedniškega kandidata pooseblja temeljne vrednote gibanja Zdrava družba, "predvsem pa v sebi združuje vse tiste manjkajoče vrline, ki jih že leta pogrešamo pri ljudeh na pomembnih družbenih položajih". Dodajajo, da je Vene nestrankarski predsedniški kandidat, brez neposrednih političnih izkušenj.

Vene pravi, da si življenju nikoli ni mislil, da bi kadar koli vstopil v politiko ali postal predsedniški kandidat, a da razume izreden pomen letošnjih predsedniških volitev.

Kot neodvisni predsedniški kandidat mora za kandidaturo zbrati 5000 overjenih podpisov volivcev.

Napovedane kandidature

Vlaganje kandidatur za volitve predsednice oziroma predsednika republike uradno sicer še ni mogoče, je pa kandidaturo napovedalo že več kandidatov.
V tekmo za stolček v predsedniški palači se med drugim podajajo podpredsednica Gibanja Svoboda Marta Kos, poslanec SDS-a in nekdanji zunanji minister Anže Logar, odvetnica Nataša Pirc Musar, župan Kočevja Vladimir Prebilič, nekdanji evropski poslanec in zunanji minister Ivo Vajgl, psihoanalitičarka Nina Krajnik, glasbenik Gregor Bezenšek mlajši, zastopnik Antropozofskega društva Slovenije Leo Trojar, predsednik stranke Stara pravda Ludvik Poljanec, filozof in delavec v avstrijski industriji Aleš Ernecl in ginekologinja Sabina Senčar.