Gregor Cerkvenik je še do nedavnega užival popolno zaupanje generalne direktorice Darinke Miklavčič. Foto: MMC RTV SLO
Gregor Cerkvenik je še do nedavnega užival popolno zaupanje generalne direktorice Darinke Miklavčič. Foto: MMC RTV SLO
Cerkvenik ni več zaposlen na KC-ju

Kot je znano, naj bi šlo za sum zlorabe položaja, in sicer za nakazilo v Francijo na eno od institucij Evropske komisije za projekt pripravljenosti za morebitne katastrofe, pri čemer naj bi Klinični center po izvedbi projekta prejel dva milijona in pol evrov. Sam Cerkvenik naj bi si pri tem prisvojil 150.000 evrov, kriminalisti pa preiskujejo še druge posle, v katere je bil vpleten.

Radio Slovenija je še poročal, da je odvetniška pisarna Karmen Dobnik, kjer je zaposlen tudi Cerkvenikov odvetnik Marko Zaman, zaradi posega v temeljne človekove pravice Cerkvenika, ki mu je Klinični center zasegel računalnik, informacijski pooblaščenki podala predlog za inšpekcijski nadzor. Ta je na upravi bolnišnice potekal več ur.

Na uradu informacijske pooblaščenke pojasnjuejo, da bodo o zadevi odločili predvidoma že prihodnji teden.

Zaseženi tudi osebni podatki
Kot je dejal Cerkvenikov odvetnik Zaman, so bili njegovi stranki 20. julija zaseženi računalnik in več diskov, kjer so bili shranjeni tudi osebni podatki. Do tega delodajalec ni upravičen brez pravne podlage, je poudaril.

Poleg tega se mu zdi nenavadno, da Klinični center Cerkveniku ni že prej vročil odpovedi zaposlitve, saj ta, če ima delodajalec dokaze za tako hudo kaznivo dejanje, običajno sledi že naslednji dan.

Cerkvenik ni več zaposlen na KC-ju