Matej Raščan poskuša iz stavbe Dela Revij odnesti dokumentacijo. Foto: BoBo
Matej Raščan poskuša iz stavbe Dela Revij odnesti dokumentacijo. Foto: BoBo
Raščan prazni prostore Dela Revij

Ko so zaposleni Mateju Raščanu želeli preprečiti, da bi iz stavbe Dela Revij odnesel dokumentacijo, naj bi jim ta odvrnil, da stvari ostajajo v hiši in da bo tako zaščitil pravice Dela Revij v pogajanjih s skupino Krater, ki je prejšnji teden od največjega upnika, NKBM-ja, najela blagovne znamke Dela Revij, poroča spletni Večer.

Policisti, ki so jih poklicali zaposleni, naj bi se najprej pogovorili s predstavnico zaposlenih Jelko Sežun, nato pa so se na pogovor odpravili k Raščanu.

Na Delu Revijah so sicer nekatere pisarne že zarubljene, Raščan pa naj bi počakal, da so zaposleni odšli domov, nato pa začel odnašati dokumentacijo. Številne omare so tako ostale prazne, policisti pa naj bi preiskali, kam je nekdanji lastnik odnesel dokumentacijo.

DNS: Dogajanje je tragično
Društvo novinarjev Slovenije najostreje obsoja ravnanje donedavnega lastnika Dela Revij in meni, da je nadvse tragično, da so se v zgodbo morali vključiti tudi policisti. Društvo je večkrat pozvalo, da bi Delo Revije morala pod drobnogled vzeti tudi delovna inšpekcija in drugi pristojni organi.

Ob tem predsednik DNS-ja Matija Stepišnik, ki je prav tako v stavbi Dela Revij, vprašuje, ali je "moralo priti do fizičnega odnašanja premoženja uspešne firme, da so se vključili pristojni, tudi policija?"

Kaj se bo v prostorih Dela Revij še dogajalo?
Blagovne znamke Dela Revij so pri NKBM, ki jih je zasegla, dali v najem dali Skupini Krater, saj Matej Raščan ni bil več sposoben plačevati visokih kreditov. V zadnjih dneh naj bi se na Delo Revijah neuradno govorilo tudi o odpuščanju, denarja za honorarje pa naj ne bi bilo vse tja do oktobra. Zaposleni se sprašujejo tudi, kaj se bo dogajalo v prostorih Dela Revij konec tedna, ko tam ne bo nobenega od njih.

Raščan prazni prostore Dela Revij