Poleg Starmana kandidira tudi Saša Markovič. Foto: BoBo
Poleg Starmana kandidira tudi Saša Markovič. Foto: BoBo
DL predstavil kandidate

"Imamo 68 pogumnih kandidatov in kandidatk, ki bodo v prihodnjem obdobju dobro zastopali DL. Težko pa bi koga od njih izpostavil. Zdi se mi, da so vsi enako dobri, niso pa tako znani in mislim, da tudi nimajo kakšnih grehov za sabo," je ob robu seje sveta stranke dejal predsednik DL-ja in dosedanji poslanec te stranke Bojan Starman.

Ob tem je dodal, da poleg večine poslancev kandidirajo tudi vsi trije podpredsedniki stranke: Rihard Braniselj, sicer tudi dosedanji vodja poslancev DL-ja, ter Alojz Selišnik in Saša Markovič. Meni, da bodo tudi v tej zasedbi sposobni doseči čim boljši rezultat na predčasnih volitvah, ne pa želel špekulirati in napovedovati volilnega izida. "Če bomo izvoljeni, bomo rešili to državo iz krize," je pristavil.

Braniselj je poudaril, da se je stranka kadrovsko osvežila. Po njegovi oceni DL lahko volivcem ponudi "res pravo izbiro". Močno verjame, da bo DL uspel ponoviti uspeh zadnjih volitev, ko so dosegli nekaj več kot osem odstotkov podpore.

Dosedanja poslanka DL-ja Katarina Hočevar pa je dejala, da bodo "z izkušenim predsednikom in mladostno energijo" nadaljevali tudi v novem mandatu. Sama pa je, je dejala, že doslej poskušala delati odgovorno in pošteno ter zagovarjati interese vseh državljanov

DL predstavil kandidate