Foto: X-profil Vlade RS
Foto: X-profil Vlade RS

"Tudi oni so ljudje in imajo doma družine, pa so danes tukaj in bodo vso noč, zato da bodo lahko pomagali tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo tudi v času silvestrovega," je dejal po obisku.

Za zdaj so razmere na ljubljanski urgenci po njegovih besedah nekoliko mirnejše kot običajno in želi si, da tako ostane tudi v nadaljevanju silvestrskega večera in noči kot v celotnem letu.

Zahvalil se je tudi drugim reševalnim in zdravniškim ekipam po državi za njihovo delo in vsem zaželel "srečno, neustrašno in hkrati pozitivno leto 2024".

Zahvala predsednika vlade zdravstvenemu in reševalnemu osebju

Novoletna poslanica premierja Goloba

Golob je dal v svoji novoletni poslanici poudarek najmlajšim. Med drugim je poudaril skupno odgovornost za varno in spodbudno okolje, v katerem bodo lahko otroci razvijali ustvarjalnost in samostojnost. Pozval je k povezanosti, spoštovanju in optimizmu pri oblikovanju prihodnosti za prihodnje generacije.

Želi si, da bi bilo leto, ki prihaja, leto priložnosti za vsakega. "Skupaj gradimo družbo, ki naj temelji na medsebojnem spoštovanju in razumevanju," je pozval in dodal, da je treba posebno pozornost nameniti najmlajšim.

"Povezanost, spoštovanje, optimizem in medsebojna podpora – to je moč naše skupne prihodnosti, ki jo s ponosom predajmo naslednjim generacijam," je še zatrdil Golob in vsem zaželel srečno v novem letu.

Na obiskih tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar

Obisk pri prostovoljkah SOS-telefona. Foto: X-profil Nataša Pirc Musar
Obisk pri prostovoljkah SOS-telefona. Foto: X-profil Nataša Pirc Musar

Tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar je obiskala nekatere službe: najprej upravo za zaščito in reševanje ter urad za obveščanje in alarmiranje, potem pa še Društvo SOS-telefon. Pozornost bo namenila tudi brezdomcem v Ljubljani.

Pri tem je poudarila pomen tistih, ki vedno, tudi na večer zabav in proslavljanja, žrtvujejo svoj čas in varnost, da pomagajo drugim. Delo dežurnih služb je po njenih besedah bistveno za nemoteno delovanje družbe tudi ob praznikih.

Zato se je iskreno zahvalila gasilcem, reševalcem, policistom, vojakom in vsem, ki bodo danes skrbeli za varnost in zaščito prebivalcev. Vnovič je vse tudi pozvala, naj silvestrski večer mine brez pirotehnike.

Po obisku Društva SOS-telefon je sporočila, da nasilje nima mesta v družbi. "Zavedati se moramo, da vsak akt nasilja pušča globoke rane, zato je nujno, da sodelujemo pri preprečevanju in obvladovanju te problematike," je navedla in dodala, da prostovoljke društva tudi danes, tako kot vse leto, nudijo pomoč ženskam in otrokom, žrtvam nasilja.