Programski svet se je seznanil z aktualno problematiko, uvajanjem novega programa in s proračunom za leto 2008. Foto: RTV SLO
Programski svet se je seznanil z aktualno problematiko, uvajanjem novega programa in s proračunom za leto 2008. Foto: RTV SLO

Generalni direktor RTV-ja Anton Guzej je povedal, da v zvezi z novim plačnim sistemom potekajo pogajanja z vsemi tremi sindikati. Če bodo pogajanja končana do konca leta, bo nov sistem zaživel že v začetku leta 2008.

Masa plač za prihodnje leto naj bi se povečala za šest milijonov evrov, 4,5 milijona bo krilo ministrstvo za javno upravo, preostalo pa bo zagotovil RTV iz prihrankov na račun zmanjšanja števila zaposlenih, je pojasnil Guzej. Po njegovih besedah RTV še naprej posluje pozitivno. Programski svet se je seznanil tudi z uvajanjem tretjega programa in aktualno problematiko.

Programski svet tudi kadrovskih težavah informativnega programa
Programski svet RTV SLO pa podpira zahtevo programskega vodstva in novinarjev po kadrovski okrepitvi informativnega programa. Programski svet je težave v informativnem programu obravnaval na željo novinarjev, ki so pismo nanj naslovili že julija. Ksenja Horvat je pojasnila, da odhod 15 izkušenih novinarjev v zadnjih dveh mesecih, slabi ugled hiše in kakovost programa. Mojca Širok je dodala, da naj programski svet skuša ugotoviti razloge za oddhode. Sicer je bilo v tem času zaposlenih 7 novih novinarjev.

Te je ponudil odgovorni urednik informativnega programa Rajko Gerič. Dejal je, da novinarjem RTV SLO ne more ponuditi toliko denarja, kot jim ga ponujajo drugi.