Jože Jurkovič:
Jože Jurkovič: "Dogodki v času kampanje so ne samo užalili vse državljane, ampak razgalili volkove, odete v ovčje kožuhe". Foto: NSi

Novinarjem je pojasnil, da se njihovi razlogi za glasovanje proti trem zakonom močno razlikuje od argumentov tistih, ki so "obrnili hrbet protagonistom predlogov, še včeraj pa so skupaj z vladajočo garnituro ponujali 1000 evrov pokojnine. Ti so bili skeptični tudi do vseh ključnih uspehov Slovenije v zadnjih dvajsetih letih, danes pa osamosvojitev, vstop v EU, v evrsko območje in še kaj pripisujejo sebi."

"Zaman se trudijo zidarji, če ni žegna"
Seniorji so po Jurkovičevih besedah prepričani, da "invalidna vlada ne more ponuditi dobrega predloga," saj menijo, da je vsak predlog, ki od ljudi zahteva zategovanje pasu, mogoče podpreti samo, če imajo predlagatelji v javnosti vsaj minimalno zaupanje. Pokojninsko blagajno pa so po njihovem mnenju v resnici ogrozila "kriminalna dejanja, ki ne bodo nikoli sankcionirana", in to v času, ki je bil namenjen pogajanjem s socialnimi partnerji. Ob tem je pripomnil, da se "zaman trudijo zidarji, če ni žegna".

"Tlakovanje v totalitarni režim"
Zavračajo oceno predsednika vlade Boruta Pahorja, da se je morda med zrno vmešal tudi kak plevel in da se je tu in tam naredila napaka. Največjo težavo vidijo v tem, da "tisti, ki deklarativno jemlje odgovornost nase, ni sposoben trezne in prave ocene," to pa po mnenju seniorjev vodi v totalitarni sistem, saj je "plevel popolnoma prerasel njivo".

V NSi-ju nagovarjajo vse, "ki bi s svojim prispevkom lahko doprinesli k spremembam, da ne opazujejo molče, kako je vse narobe, ampak da povzdignejo svoj glas in se uprejo skorumpiranosti", ki je po Jurkovičevih besedah prodrla v vse pore življenja.