Minister Počivalšek je napovedal, da bo s KPK-jem korektno sodeloval. Foto: BoBo
Minister Počivalšek je napovedal, da bo s KPK-jem korektno sodeloval. Foto: BoBo

Zapis je predsednik vlade Janez Janša na Twitterju objavil v torek zvečer in ob tem poobjavil tvit ministra Zdravka Počivalška z odzivom na sporočilo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) o uvedbi preiskav suma kršitve integritete pri nabavah zaščitne opreme.

Sorodna novica Nabava zaščitne opreme: uvedenih 21 preiskav zoper 8 uradnih oseb
Foto: Twitter/Janez Janša
Foto: Twitter/Janez Janša

Med tistimi, ki jih bo preiskoval KPK, je namreč tudi minister Počivalšek, ki je zapisal, da je nabava medicinske opreme na začetku epidemije potekala v norih okoliščinah. "S kolegi na ministrstvu smo naredili vse, kar je bilo v naših močeh, da smo zdravstvu v najkrajšem času zagotovili opremo," je zagotovil.

Počivalšek je napovedal, da bo s KPK-jem korektno sodeloval. "V življenju sem vedno pazil na integriteto in zato obtožbe zavračam in hočem dokončno razčistiti to zgodbo ter si vrniti dobro ime," je v torek pojasnil minister.

Poleg ministra bo KPK med drugim preiskoval še nekdanjega državnega sekretarja Aleša Cantaruttija, nekdanjega uslužbenca Zavoda za blagovne rezerve Ivana Galeta, v. d. direktorja omenjenega zavoda Tomija Rumpfa in nekdanjega direktorja zavoda Antona Zakrajška, prav tako bo preiskovala uslužbenca zavoda Alojzija Černeta in Marka Naraločnika ter uslužbenko ministrstva za gospodarstvo Andrejo Potočnik.