Velika gneča na mejnih prehodih

Kolone vozil so se vile tudi iz avstrijske smeri proti morju – na avstrijski strani Karavank je bila čez ves dan večkilometrska kolona.

Dars za ta konec tedna in naslednji teden napoveduje povečan promet na mejnih prehodih z Avstrijo in Hrvaško, obenem je zaradi prenove predora Golovec še naprej spremenjen potek prometa na vzhodni ljubljanski obvoznici. V teku sta tudi prenova pomurske avtoceste med Mursko Soboto in Turniščem ter prenova vipavske hitre ceste med Selom in Vogrskim.

Vroč dan, ne pozabite na dovolj tekočine!

Danes je zelo vroče, temperature so se na primorskem koncu povzpele do 36 stopinj Celzija. Na poti ne pozabite na uživanje zadostne tekočine in počitek med vožnjo.

Na mejnih prehodih s sosednjimi državami ostaja nadzor prometa in potnikov na nadzornih točkah. Slovenski državljani, ki prihajajo iz držav članic EU-ja oziroma iz držav članic schengenskega območja, lahko našo mejo prestopajo tudi zunaj nadzornih točk.

Sicer pa se je z včerajšnjim dnem posodobila razporeditev držav na sezname glede epidemiološke varnosti. Vlada je z zelenega seznama epidemiološko varnih držav črtala Španijo, Belgijo, Avstralijo, Maroko, Andoro in Kanado ter jih uvrstila na rumeni seznam. Na rdeči seznam držav s poslabšanim epidemiološkim stanjem je uvrstila Bolgarijo, Romunijo, Bahame, Indijo in pet španskih administrativnih enot.