Vandali so zažgali že osmi radar v Mariboru. Foto: Nina Cverlin
Vandali so zažgali že osmi radar v Mariboru. Foto: Nina Cverlin

Od tridesetih postavljenih samostojnih merilcev hitrosti v Mariboru jih zdaj deluje le še 22. Od začetka delovanja - 16. oktobra - se je vanje ujelo več kot 30 tisoč prehitrih voznikov. Njihovo število pa postopno upada, je povedal odgovorni v mestnem redarstvu Mitja Senekovič.

500 prehitrih na dan
Do 30. oktobra so na primer namerili 27.412 kršilcev, zdaj pa jih je v povprečju okoli 500 na dan. Zanimiv je tudi podatek, da mestno redarstvo za zdaj še nobenemu v radar ujetemu vozniku ni poslalo položnice za prekršek, čeprav je bil dogovor, da bodo spregledali kršitve samo v prvih dneh delovanja. Razlog naj bi bili zapleti okrog celotnega projekta, ki ga je mestna občina Maribor v obliki javno-zasebnega partnerstva sklenila z družbo Iskra Sistemi.

Predstavnikov Iskre sistemov ni videti v Mariboru
Prihodnji ponedeljek bodo na zahtevo opozicije o tem razpravljali mestni svetniki, mestna oblast pa mora razkriti pogodbo za 30 milijonov evrov vreden projekt. Odkar so radarji dvignili toliko prahu v mestu in se je sprožila zahteva, da se preveri posel z mestno občino Maribor, v štajerski prestolnici ni več opaziti predstavnikov Iskre Sistemov. Poškodovanih nadzornih stebrov nihče ne poskuša obnoviti.

Breda Čepe, Radio Maribor