Foto:
Foto:

Zato po mnenju ministrstva zahteve po povečevanju olajšave za študente ob upoštevanju dohodkovnega položaja fizičnih oseb v Sloveniji niso upravičene.

Študenti in dijaki do 26. leta starosti, katerih letni dohodki ne bodo presegli 1,6 milijona tolarjev, bodo namreč lahko uveljavljali posebno osebno olajšavo v obliki zmanjšanja davčne osnove od dohodka za opravljeno delo na podlagi napotnic študentskih servisov v višini 668.100 tolarjev letno, so še sporočili z ministrstva.

Študentska organizacija Slovenije pa je napovedala, da bo predsedniku državnega zbora Borutu Pahorju najverjetneje jutri izročila tisoč podpisov z zahtevo za zbiranje podpisov za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o zakonu o dohodnini. Študenti menijo, da bo njihov položaj po novem bistveno slabši.

Študentska organizacija je danes tudi izrazila nasprotovanje uvedbi šolnin, kot to predvideva predlog novele zakona o visokem šolstvu. Študenti sicer podpirajo bolonjski proces in reformo visokega šolstva, saj zagotavlja kakovost in internacionalizacijo, vendar naj tega ne izvajajo na račun študentov, je poročal Radio Slovenija.