Kot opozarja direktor TV Slovenija, se vladnemu denarju za uskladitev plač ne mislijo odpovedati. Foto: RTV SLO
Kot opozarja direktor TV Slovenija, se vladnemu denarju za uskladitev plač ne mislijo odpovedati. Foto: RTV SLO

za poskus političnega diskreditiranja.

Ministrica Majda Širca je na seji parlamentarnega odbora za kulturo, šolstvo, šport in mladino namreč zatrdila, da gre denar, namenjen digitalizaciji, na RTV Slovenija v povsem druge, komercialne namene, in omenila poslovanje "na lepe oči" v preteklosti. Kot je v odgovoru poudaril Možina, je zdajšnje vodstvo javnega zavoda "z manj denarja in tudi manj ljudmi uspelo vzpostaviti več programa in ga tudi racionalizirati".

Glede možnosti, da se v okviru rebalansa proračuna za en evro poviša RTV-prispevek, je Možina dejal, da je vlada "dva meseca puščala RTV v negotovosti in zdaj očitno misli določene zadeve popraviti z RTV-prispevkom". Meni, da bo vlada s tem delno omogočila bolj normalno finančno stanje in boljše delovanje hiše ter boljše razmere za programsko delo, še vedno pa pričakuje tudi denar za uskladitev plač, ki so ga po njegovih besedah dobili vsi drugi v javnem sektorju z izjemo javnega zavoda.

Možina zagovarja primerljivost programske sheme TVS s tujimi javnimi zavodi. TVS goji višje standarde s tem, da ne predvaja latinskoameriških TV-novel ali resničnostnih šovov, je še opozoril.

E. S.