Möderndorfer se je znova potegoval za položaj, a podporo je dobil SMC-jev poslanec. Foto: BoBo
Möderndorfer se je znova potegoval za položaj, a podporo je dobil SMC-jev poslanec. Foto: BoBo

Ta je prejšnji teden prav iz SMC-ja prestopil v LMŠ, danes je na mandatno-volilni komisiji kandidiral za vnovični predsedniški položaj v preiskovalni komisiji, a so poslanci izglasovali Periča.

Če bo Perič postal predsednik, pomeni, da bo vodil preiskovanje financiranja stranke, ki je zdaj njegova koalicijska partnerica. V LMŠ-ju bodo zato razmislili, ali še sodelovati v komisiji. Möderndorfer, ki je funkcijo izgubil, ker mu je vmes ob menjavi vlade za krajši čas prenehal poslanski mandat, je bil danes do napovedane spremembe pri vodenju komisije zelo kritičen.

Nehigienično se mu zdi, da bo en koalicijski partner preiskoval drugega. "To je očitno že druga preiskovalna komisija, ki bo preiskovala samo sebe. Videz nepristranskosti je zelo majav," je dejal v izjavi za medije.

Napovedal je, da se bodo v poslanski skupini LMŠ-ja še pogovorili o sodelovanju v tej preiskovalni komisiji.

Perič: Pomembna vsebina, ne kdo vodi komisijo

Gregor Perič. Foto: BoBo
Gregor Perič. Foto: BoBo

Na pomisleke je odgovoril tudi sam Perič. Kot je poudaril, preiskovalna komisija ni samo njen predsednik, ampak so tudi podporne službe in vsi drugi člani. Če ga bo DZ potrdil, Perič pričakuje, da bodo delali kot ekipa.

Glede namigov, da naj bi se nekatere stranke odrekle sodelovanju pri delovanju komisije, pa je dejal, da se mu "to ne zdi najboljši signal, če si čisto vsi želimo tega, da komisija opravi svoje delo in pride do določenih sklepov".

Na vprašanje, kako si predstavlja delo, glede na to, da bo kot koalicijski poslanec preiskoval domnevno financiranje druge, največje koalicijske stranke, pa je odgovoril, da v tem ne vidi prav nobene ovire. Kot je spomnil, bi se zgodilo isto, če se Möderndorferjev prestop ne bi zgodil. "Pomembno je, da se ukvarjamo z vsebino, ne pa s tem, kdo preiskovalno komisijo vodi," je prepričan Perič.