Med spopadom policije s protestniki naj bi bili nasilja deležni tudi trije novinarji mariborskega radia Študent (Marš). Foto: RTV SLO
Med spopadom policije s protestniki naj bi bili nasilja deležni tudi trije novinarji mariborskega radia Študent (Marš). Foto: RTV SLO

Kot je znano, so se protestniki in policija spopadli. Dogodek so pokrivali tudi trije novinarji Radia Marš. Z radia sporočajo, da so se ravno med pripravo na javljanje tja pripeljali policisti. Eden od njih naj bi uporabil specialni prijem in eno novinarko potisnil ob steno. Skupaj z drugimi protestniki naj bi ob steno potisnili tudi druga dva novinarja.

Pri tem se je sodeč po podatkih Marša poškodoval tudi del opreme - polnilec službenega telefona, ki ga je eden od novinarjev nosil v nahrbtniku. Na Maršu menijo, da so policisti delovali protizakonito in neprofesionalno. Poleg tega naj se ne bi legitimirali, odgovarjati pa menda niso hoteli niti na vprašanja, kdo je nadrejeni.

Policija ni upoštevala novinarskih izkaznic
Policisti naj bi novinarja, ki sta zatrjevala, da sta na službeni dolžnosti in pri tem policistom kazala uradne novinarske izkaznice, vseeno potiskali nazaj v množico. Radio zahteva pojasnilo od notranjega ministra Dragutina Mateja, saj je bilo s tem onemogočeno nemoteno poročanje. Namesto treh javljanj so opravili le eno, še pravijo na Maršu.

Novinarka Mateja Ratej naj bi se ob policijskem posredovanju celo lažje poškodovala, saj je dobila odrgnine, na Maršu pa še dodajajo, da je utrpela tudi psihično nasilje, saj je bila zaradi dogodka v šoku.