Univerza očitno ne bo morala izbirati graditelja stavbe medicinske fakultete. Za novo stavbo si sicer fakulteta prizadeva že več let. Foto: BoBo
Univerza očitno ne bo morala izbirati graditelja stavbe medicinske fakultete. Za novo stavbo si sicer fakulteta prizadeva že več let. Foto: BoBo

Meteorit zahteva izločitev vseh članov državne revizijske komisije "zaradi neodgovornih izjav za medije", pojasnjuje Boštjan Brumen, glavni tajnik Univerze v Mariboru, ki je zahtevo družbe prejela v vednost. Nekdo na državni revizijski komisiji naj bi namreč za medije vnaprej povedal, kakšno odločitev bo komisija sprejela. "Nekdo je bil malce neodgovoren, zato se je zgodilo to, kar se je zgodilo," pravi Brumen.

Odločati bo moral nekdo drug"
Državna revizijska komisija bi morala sicer do konca tega tedna izdati odločitev o zadnjem zahtevku za revizijo postopka izbire izvajalca gradbenih del, ki ga je vložil konzorcij Begrad-Granit. Do zdaj je univerza za izvajalca že trikrat izbrala konzorcij s poslovodečim partnerjem Meteorit, neizbrana naveza Begrad-Granit pa je vedno znova uspela s pritožbo.

Najnovejši zaplet po besedah Brumna pomeni, da te odločitve državne revizijske komisije do konca tega tedna ni pričakovati. Za zdaj tudi še ni mogel povedati, kaj zahteva Meteorita pomeni za nadaljnji postopek izbire graditelja stavbe fakultete. "Dejstvo pa je, da bo o tem papirju moral odločati nekdo drug, ne pa Univerza v Mariboru," je dejal.

Stavba bi morala že stati
Po neuradnih navedbah bi se postopek za začetek gradnje fakultetne stavbe s tem lahko zavlekel za dodatnega pol leta. Celoten projekt sicer zamuja že dobro leto in pol, saj bi po prvih načrtih morala stavba stati že letos jeseni, a se gradnja še sploh ni začela.