Foto:
Foto:
Toryjeva je v zadevi Orion potrdila okoli 180 listin.

Kot je povedal predsednik senata, vrhovni sodnik Pavel Dolenc, Toryjeva ni prejela vabila na obravnavo, zato tudi niso zaslišali priče, enega izmed oškodovancev v zadevi Orion, je poročal Radio Slovenija.

Obravnavo so preložili, datum pa bo znan, ko bo notarska zbornica izvolila nove disciplinske organe, ki se jim izteče dveletni mandat.

Domnevne hujše disciplinske kršitve pravil
Obtožba, ki jo je vložil disciplinski tožilec notarske zbornice Vojko Pintar, Toryjevo bremeni hujših disciplinskih kršitev pri opravljanju notarske službe, po zakonu o notariatu pa jo lahko v najhujšem primeru doleti odvzem pravice opravljanja notarske službe, poroča Radio Slovenija.

Toryjeva si je doslej močno prizadevala za izločitev preiskovalke Sonje Kralj, ker se je ta o poteku postopka pogovarjala s pravosodnim ministrom, po mnenju Toryjeve pa potem ni mogla o zadevi odločati nepristransko. Toryjeva je bila zavrnjena tako na prvi kot na drugi stopnji.

Poleg Toryjeve je v zadevo Orion vpleten tudi notar Boris Lepša. Skupaj sta sestavila in potrdila več kot 1.200 listin, od tega Toryjeva nekaj manj kot 200.