"Pred dvema dnevoma niso napadli le prijateljev, ampak vse človeštvo. Proti takšnim dejanjem bomo morali odločno ukrepati. Smo v vojni s teroristi in nekatere odločitve bo treba sprejeti zelo hitro na ravni Evropske unije," je poudaril Mourier. Foto: MMC RTV SLO

Po Pahorjevih besedah njegov obisk pri francoskem veleposlaniku ni samo izraz človeške in politične solidarnosti Slovenije s Francijo, ampak ima tudi politično sporočilo. "Je trenutek, ki terja usklajeno in enotno ravnanje mednarodne skupnosti," je dejal.

Kot je sicer menil, bi bilo do ljudi nepošteno, če bi rekli, da že danes vemo, kako se je treba odzvati, da se take tragedije ne bi ponavljale. A hkrati bi bilo neodgovorno, če se zdaj, "navzlic vsem razlikam, ki smo jim priča v mednarodni skupnosti med državami, ne bi potrudili, da bi se dokopali do take enotnosti in usklajenosti zato, da bi se soočili s to nevarnostjo, jo premagali in znova zavarovali mirno in svobodno življenje, kot si ga zaslužijo ta in prihodnji rodovi".

Veleposlanik Mourier se je Sloveniji zahvalil za solidarnost. Kot je dejal, to ni le simbolika, ampak manifestacija solidarnosti države, prijateljev.
Mourier je pozneje sprejel še ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca. Jutri se bo v žalno knjigo vpisal še premier Miro Cerar, po 14. uri in v torek pa bo žalna knjiga odprta tudi za javnost.