Koncert se je začel ob 19. uri, kot je značilno za petkove protestne akcije. Foto: Piščalka
Koncert se je začel ob 19. uri, kot je značilno za petkove protestne akcije. Foto: Piščalka

Ob tradiciji narodnoosvobodilnega boja na kulturni prireditvi nastopa več kot 15 izvajalcev, med njimi tudi opaznejša imena, kot so Boris A. Novak, Zlatko, Andrej Rozman - Roza, Doša, Darko Nikolovski in Jadranka Juras.

"V zadnjem letu je večje število glasbenic in glasbenikov svoje talente uporabilo tudi za sporočanje kritike do oblasti in trenutnih razmer v naši družbi. Z današnjim koncertom se bomo skupaj spomnili nekaterih opaznejših stvaritev in se skupaj zahvalili njihovim avtorjem," so pred dogodkom sporočili iz Protestne ljudske skupščine.

Protivladni protestniki, t. i. petkovi kolesarji, so tokrat priredili protivladni spletni koncert. Foto: BoBo
Protivladni protestniki, t. i. petkovi kolesarji, so tokrat priredili protivladni spletni koncert. Foto: BoBo

Protestno zbiranje na kavčih

"Danes se bomo protestno zbirali in družili kar na kavčih! Ob 19.00 si oglejte spletni koncert v živo z ustvarjalci, ki so nas v preteklem letu bodrili, podžigali in opogumljali s svojimi pesmimi," so še zapisali.

Vedno več ljudi po njihovih navedbah meni, da širjenje okužb trenutni vladi pravzaprav ustreza. To naj bi ji omogočalo, da lahko v nedogled podaljšuje represivne ukrepe in epidemijo izkorišča za lastne koristi, za politično kadrovanje, sumljive posle in ohranjanje statusa alarma, ki preprečuje drastične spremembe, so pojasnili. "Nenabava cepiv in nesmiselni ukrepi ogrožajo življenja vseh prebivalk in prebivalcev, a pri življenju ohranjajo Janeza Janšo kot predsednika vlade," so opozorili.

Koncert je povezoval Jaša Jenull s praznega Trga republike. Ta petek se, tako kot prejšnji, tam ni zbralo veliko protestnikov, ampak le nekaj posameznikov, ki so po zvočniku predvajali koncert. Ogledati si ga je mogoče na spletni strani skupnosti Piščalka.

Dodali so še, da vladi ne bodo dajali izgovorov za neuspešnost zapiranja in dodatno represijo, in poudarili, da se bodo kmalu zbrali tudi v živo na Trgu republike. Po njihovih besedah bo tako koncert "javna vaja" za veliko premiero, ki se bo že kmalu zgodila na "nabito polnem Trgu republike". "Upor se nadaljuje, ulica jih čaka!" so še zapisali.

Spletni protestni koncert Glas upora!