Petrovič meni, da dogovarjanje policistov ne more biti razlog za odpoved kolektivne pogodbe. Foto: BoBo
Petrovič meni, da dogovarjanje policistov ne more biti razlog za odpoved kolektivne pogodbe. Foto: BoBo
Zarota v modrem
Petrovič ostaja na čelu SPS

Petrovič je potrdil, da so se začeli postopki za izredno odpoved vsem policistom, vpletenim v dogovarjanje, da bodo ustavili ministra Koprivnikarja, čakajo pa jih tudi predkazenski postopki. Petrovič je ob tem poudaril, da so vsi vpleteni že prejeli strokovno pomoč. Po navodilih vseh zagovornikov pa vpleteni policisti ne bodo izdajali izjav o tej zadevi.

Med šestimi policisti, ki so prejeli obvestilo o začetku postopkov za izredno odpoved delovnega razmerja, je tudi Petrovič. Vsi vpleteni ostajajo člani sindikata. Sindikat pa se do zadeve uradno ne bo opredeljeval, so pa v izjavi za javnost pri sindikatu zapisali, da vse okoliščine v tej zadevi niso povsem take, kot je bilo objavljeno v medijih. Petrovič sicer ostaja na čelu Sindikata policistov Slovenije.

Prioriteta ostaja zaključek pogajanj z vlado
Na vprašanje o njegovih osebnih občutkih v tej zadevi pa Petrovič odgovarja, da je na podlagi dozdajšnjih izkušenj znano, da "moraš biti pri pogajanjih z vlado pripravljen na vse". Petrovič trdi, da mora ne glede na njegovo usodo trenutno ostati prioriteta zaključek pogajanj z vlado. Petrovič sicer meni, da njegova kredibilnost pri pogajanjih kljub tej zadevi ni omajana, kar ne nazadnje, tako Petrovič, dokazuje tudi več kot 700 sporočil podpore, ki jih je prejel.

"Pred sindikatom in pred mano je zelo težek trenutek, saj se v pogajanjih ureja status policistk in policistov ter preostalih zaposlenih na ministrstvu za notranje zadeve, ki bo trajno urejal njihov položaj," je še povedal Petrovič in dodal, da ta zadeva ne more biti razlog za odstop od kolektivne pogodbe.

Na vprašanje, ali je zadeva vplivala na članstvo v Sindikatu policistov Slovenije, pa Petrovič odgovarja, da je v tem času iz sindikata izstopilo 30 članov, vanj pa so se včlanili štirje novi.

Zarota v modrem
Petrovič ostaja na čelu SPS